Mircia Gutău: Lipsa Autostrăzii Sibiu – Piteşti blochează dezvoltarea Râmnicului şi nu atrage mari investitori

Primarul Râmnicului a declarat că oraşul nu este unul închis pentru investitori, dimpotriva orice companie care ar dori să investească aici, primeşte tot sprijinul. Numai că aici întâmpinăm un mare impediment.

“Da, avem cea mai mare problemă. Şi nu de ieri de azi. Este vorba de infrastructură, atunci când faci 3 ore de la Sibiu până la Vâlcea este clar că avem un impediment. Lipsa autostrăzii despre care toate guvernele au promis că o vor face este o cauză majoră pentru care nu se înghesuie marii investitori să vină aici. A existat o nerozie acum ani buni că am fi refuzat noi o companie de cauciucuri. Aceştia au venit şi au fost informaţi că trebuie să respecte criterii, să fie la 20 de km de oraş etc. Nu refuzăm pe nimeni, noi nu avem terenuri dare îi putem îndruma spre localităţile învecinate Râmnicului unde sunt terenuri industriale”, a declarat Gutău.

Acesta însă salută dezvoltarea turismului, cu precădere cel balnear.

“Însă avem un vector economic foarte bun. Turismul. Călimăneştiul este un exemplu în acest sens. Şi celelalte staţiuni balneare. Se vine la Vâlcea pentru că avem ce oferi. Vara aceasta a fost plin judeţul de turişti. Dar, cum am spus totul depinde de infrastructura mare de transport iar Autostrada este condiţia clară pentru un salt înainte economic al zonei”, a conchis primarul din Râmnicu Vâlcea.

2 comments

  • Goe

    Acum cativa ani a venit Pirelli… Si ce s-a intamplat ??? Hai sa o lasam moarta….

  • Adrian Enache Ivan

    Infrastructura catre Slatina este chiar mai proasta ca infrastructura spre Ramnicu Valcea, si la Slatina nu este respectata distanta de 20 de km. Afirmatiile de mai sus tin sa conduca la concluzia ca dumneavoastra ati raspuns la o nerozie cu o si mai mare nerozie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *