Mircia Gutău: Alegerile în 2 tururi sunt corecte, ele oferă legitimitate unui candidat ales cu 50% plus 1

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, consideră că alegrile în 2 tururi sunt corecte din punct de vedere democratic, acestea asigurând legitimitate primarului ales cu 50% din voturi plus 1.

“Una este să ajungi primar cu 18 sau 20% şi alta este să fi ales primar cu jumătate plus 1 din numărul de alegători prezenţi la vot. Alegerile în două tururi mi se par corecte din punct de vedere democratic”, spune edilul Râmnicului.

Acesta spune că PER nu va face alianţe înainte de alegeri dar după alegeri ecologiştii vor face alianţă cu orice partid, funcţie de rezultat, atât la Consiliul Local cât şi Consiliul Judeţean, nedorind să rămână în opoziţie.

În acest sens, Gutău nu exclude o alianţă cu liberalii, dacă este nevoie pentru asigurarea unei majorităţi, deşi în prezent, potrivit acestuia are o alianţă corectă cu PSD, în ambele legislative locale.

În cadrul conferinţei de marţi de la sediul partidului, Gutău a anunţat că la alegerile locale PER va obţine în judeţ 7 primării.

Tot în cadrul acestei conferinţe, Gutău a prezentat noii intraţi în rândurile PER Vâlcea: Irina Argeşanu (fost membru PNL, care a adus în partid majoritatea organizaţiei municipale a liberalilor), Sorin Ghiţă (fost PSD, care va fi candidatul PER la Primăria Vlădeşti, Elena Caplea, fost ALDE, candidat la Consiliu Local Drăgăşani) şi Gheorghe Şerban (fost PDL, candidat PER la Primăria Goleşti)

Gutău a adresat o invitaţie publică şi lui Bogdan Popescu fost lider PNL Râmnicu Vâlcea pentru a intra în rândurile PER Vâlcea.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *