Mircea Oprişor, primar Oteşani: Fără fonduri europene, România nu va ajunge la standarde de viaţă occidentale

Pentru Mircea Oprişor, primarul comunei Oteşani, fondurile europene, recent atrase de România, pentru următorul exerciţiu bugetar, sunt fundamentul pentru dezvoltarea şi aducerea ţării noastre la standardele de viaţă occidentale.

„Se poate observa că datorită fondurilor europene Oteşaniul este într-o continuă dezvoltare și că, în acest sens, ne străduim să dezvoltăm proiecte importante, care să contribuie la prosperitatea întregii comunității. Oteşani nu poate atinge, însă, standarde europene ridicate fără finanțare. De aceea, atragerea de fonduri europene este și va fi o prioritate pentru mine și pentru colegii mei din cadrul Primăriei și al Consiliului Local. Pentru a putea rezolva problemele comunității într-un timp cât mai scurt, printr-un efort comun, depus încă de acum 4 ani am reușit să obținem finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, pentru proiecte extrem de importante pentru comunitatea noastră. Fondurile europene nu sunt deloc simplu de obținut și că necesită, pe lângă multe ore de muncă, cofinanțare de la bugetul local pentru a fi alocate. Cu toate acestea, fără finanțare europeană nu am fi reușit să ducem la bun sfârșit aceste proiecte vitale pentru dezvoltarea comunei Oteşani, pentru creșterea calității vieții tututor celor care locuiesc și muncesc aici, pentru viitorul copiilor noștri”, spune Mircea Oprişor

Referitor la findurile europene, Primăra Oteșani lucrează în această perioadă intens la întocmirea studiului de fezabilitate pentru introducerea gazelor naturale în localitate. Primarul Mircea oprișor a declarat că are în intenție circa 12 km de rețea, cuprinzând, în principal drumul județean care traversează localitatea, dar și cel spre comuna Cernișoara.

La această oră, în Oteşani se lucrează pe mai multe şantiere, la infrastructură. Astfel, 1500 de gospodării vor avea apă și asfalt în urma unui proiect integrat şi se aprpie de finalizare cele două poduri peste râul Luncavăţ. De asemenea, la Ansamblu școlar Cârstănești se execută lucrări de extindere, reabilitare, anvelopare termică, modernizare și dotare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *