Mircea Nadolu consideră că Salvamontul ar trebui să fie în subordinea prefecturii

Prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că Serviciul de Salvamont ar trebui să aparţină Instituţiei Prefectului, având în vedere disfuncţionalităţile apărute în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.
“Serviciile de Salvamont, din punctul meu de vedere, ar trebui să se afle în subordinea prefecturii, ca parte activă a intervenţiilor pe situaţii de urgenţă. Salvamontul ar trebui să fie un serviciu operativ, aşadar, similar altor structuri operative. Prefectura nu are, ce-i drept, fonduri, cum au consiliile judeţene, dar la Vâlcea, nici nu s-a văzut asta la nivel de dotare a acestui serviciu. Poate că după evenimentele tragice din această săptămână se va avea în vederea acest aspect cu privire la Serviciile de Salvamont, servicii care au drept misiune salvarea de vieţi şi intervenţii de urgenţă în cazuri deosebite. Marţi, am avut o întâlnire pe situaţii de urgenţă, iar Salvamontul nu a fost prezent”, a declarat pentru AGERPRES prefectul Mircea Nadolu.
Declaraţiile prefectului au venit în contextul în care au existat în utimele zile voci care au susţinut că a existat o lipsă de coordonare din partea serviciilor care au intervenit în cazul accidentului aviatic produs în Munţii Apuseni, în urma căruia 2 persoane şi-au pierdut viaţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *