Miracolul Vâlcea şi miracolul prietenilor „Râmnicu Vâlcea Week”

Râmnicu Vâlcea Week s-a născut din ideea de a vă aduce dumneavoastră căldura şi miracolul unor locuri pe care poate le ştiam, le vedeam întâmplător dar, poate, nu le trăiam cu aceeaşi intensitate. Exact cum e Crăciunul, avem brad, avem cozonaci, avem sarmale, dar nu ştim cum să le simţim. Uite aşa…

Pe la jumătatea acestui an, după un periplu prin vreo câteva localităţi vâlcene, colega noastră a pierdut agenda unde îşi notase câteva din spusele edililor. Erau câteva declaraţii politice, câteva scurte prezentări ale lucrărilor din comună. S-a creat o oarecare panică. „Luna viitoare ce scriem în ziar, când vom ajunge în aceste localităţi?”

Şi uite aşa a apărut povestea „Râmnicu Vâlcea Week”.

„Cum ce să scriem?” Ce am văzut! Adică, scriem despre parfumul salcâmilor de pe Valea Cernei, despre bătrânii frumoşi din Stăneşti, despre legendele relatate de bunicile din Valea Mare, despre casele cochete cu trandafiri, despre Biserica din Sălaj adusă miraculos la Stăneşti, despre istoria haiducului Dragu de la Roşiile, despre boerii Tetoieni…, despre Vâlcea frumoasă,  pentru că, despre lucrările edilitare, vom scrie luna următoare.

Şi aşa a fost începutul. Atunci am realizat că cititorul nostru vrea să trăiască şi povestea Stăneştiului, a Oteşaniului, a Slătioarei, a Goleştilor, să simtă transhumanţa Vaideeniului, nu doar să primească informaţia, evident utilă şi ea, a lucrărilor de infrastructură, care vine să umple acest complex numit Vâlcea.

Aşa a apărut Râmnicu Vâlcea Week, revista poveste a cititorilor noştri, o revistă caldă, pe care dorim să v-o oferim odată cu magia Crăciunului, ca un cozonac, care să aibă şi stafide, şi nucă, dar şi un aluat gustos.

Vă mulţumim că sunteţi alături de noi, că distribuiţi materialele, că iubiţi Vâlcea ca şi noi, că miracolul Naşterii Mântuitorului este în sufletul dumneavoastră, dragi cititori.

Uite, vă mai spunem un secret. Unul mare. Să ştiţi că Iisus Hristos se naşte pe 25 decembrie în fiecare localitate din judeţul Vâlcea, în fiecare curte, în fiecare iesle, lângă fiecare casă, în inima fiecărui copil din Vâlcea.

Vă iubim mult şi vă respectăm şi mai mult pentru că ne-aţi fost aproape, dragii noştri cititori.

Şi acolo, să ştiţi, în această noapte miraculoasă, s-a născut şi Miracolul Vâlcea. Să fim mândri că suntem vâlceni, să fim mândri că Dumnezeu a dorit ca cel mai frumos judeţ din România să fie Vâlcea!

Un Crăciun frumos şi liniştit, o noapte lină, un brad strălucitor, o masă bogată şi viaţă frumoasă cititorilor noştri!

Redacţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *