Ministrul Economiei vrea cât mai mulţi competitori în privatizarea Oltchim, dar şi dezvoltarea activităţii combinatului

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a declarat sâmbătă, în cadrul unei vizite pe care a efectuat-o la Giurgiu că în privatizarea Oltchim îşi doreşte o competiţie transparentă şi la care să se înscrie cât mai mulţi jucători, dar până atunci vrea ca atenţia să fie concentrată pe dezvoltarea şi menţinerea activităţii acestui combinat.
“Sunt probleme serioase la Ministerul Economiei şi aşa cum am spus şi la preluarea mandatului, avem câţiva cartofi fierbinţi, unul este Oltchim unde au trebuit să fie luate măsuri urgente în această săptămână”, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Zona Liberă Giurgiu, ministrul Economiei.
El spune că în procedura de insolvenţă de la Oltchim îşi doreşte o competiţie transparentă şi la care să se înscrie cât mai mulţi jucători importanţi.
“Sunt deja manifestate intenţiile a trei societăţi, trei conglomerate, ne concentrăm însă pe dezvoltarea şi menţinerea activităţii pentru că până la urmă trebuie să fim conştienţi de faptul că această operaţiune de vânzare, de privatizare, durează şi până atunci nu trebuie să ne mai adâncim în pierderi”, a completat ministrul Economiei.
El a spus că Oltchim are o pierdere patru milioane de Euro şi crede că acest deficit s-ar putea elimina dacă s-ar obţine fonduri pentru deschiderea unei linii de tehnologizare.
“Dacă s-ar obţine un fond de aproximativ 15 milioane de Euro, necesar deschiderii unei secţii de tehnologizare, prin care să se înlocuiască acolo nişte membrane la anumite instalaţii s-ar putea ajunge  la o limită de zero a deficitului, ceea ce ar fi  extraordinar de important şi ne-ar da timpul de care avem nevoie pentru a ne desfăşura în linişte şi fără presiune procedura de privatizare în sensul în care noi ni-l dorim şi pe care l-am spus la început, adică să avem un investitor strategic puternic”, a completat Ministrul Economiei.
Ministrul Economiei a efectuat sâmbătă o vizită la Zona Liberă Giurgiu pentru  a semna un protocol în vederea promovării serviciilor şi facilităţilor oferite de Zona Liberă Giurgiu.AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *