Milorad Cumpănășoiu: Trebuie regândit total orașul Berbești din punct de vedere economic, urbanistic și social

Primarul Milorad Cumpănășoiu spune că orașul Berbești a funcționat inerțial în ultimii 30 de ani, pe o zonă monoindustrială, chiar dacă a fost mereu în declin, ceea ce a fost total inoportun pentru viitoarea dezvoltare a orașului.

”Am mers dependenți de minerit. Nu s-a gândit niciodată altceva aici. Chiar dacă această industrie a mers treptat în declin, nu a fost identificată o variantă, o alternativă. Ce va fi atunci când nu va mai fi minerit. Orașul a decăzut demografic, economic și social, fiind în 2021 un oraș care nu pare atractiv pentru cineva care dorește să se mute aici. Noi asta vrem să facem aici, să transformăm orașul Berbești într-un oraș în care să se vină și nu să se plece”, spune primarul din Berbești.

Pentru asta, Cumpănășoiu spune că așteaptă ghidurile de finanțare atât pentru PNRR cât și cele pentru 2021 – 2027 pentru a aplica toate proiectele care pot schimba estetica, dimensiunea economică și premisele de dezvoltare ale orașului.

”Vrem să investim în infrastructură în toate satele componente, am realizat un sf pentru canalizare, finalizat sf colectare si epurare toate satele. Vrem să ne axăm pe atragerea de investitori în producție, vrem să înfrumusețăm orașul, prin crearea de spații verzi, locuri de parcare, esetica blocurilor, asfaltarea tutoror drumurilor, alei pietonale, piste de bicicliști. Berbeștiul trebuie să se schimbe treptat pentru a deveni un oraș modern, aerisit, elegant și atractiv”, mai adaugă primarul Cumpănășoiu.

Se lucrează la parcarea de la școala gimnazială, iar prin CNI sunt mai multe proiecte care privesc amenajarea terenului de fotbal, reabilitarea primăriei, și soluții pentru Casa de Cultură.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *