Militarii au finalizat noul pod în comuna Nicolae Bălcescu

Noul pod construit de militari, în locul celui distrus de ape în urmă cu o lună în comuna Nicolae Bălcescu, a fost recepţionat miercuri de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea.

‘Puţini dintre locuitorii comunei Nicolae Bălcescu mai credeau că cele două sate izolate, după ce podul peste râul Topolog a fost distrus de ape, vor avea din nou şi încă repede drum de legătură cu centrul localităţii. Această minune s-a întâmplat totuşi în mai puţin de 30 de zile, timp în care formaţiile militare puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale au reuşit să construiască un alt pod în locul celui dărâmat de ape’, a declarat Cîlea.

Acesta a mulţumit ministrului Apărării, Mircea Duşa, pentru performanţa militarilor care au construit în timp record acest pod.

‘Mărturisesc că am fost profund impresionat de receptivitatea şi omenia cu care aţi răspuns apelului nostru disperat de a ne ajuta la depăşirea momentelor dramatice prin care am trecut din cauza inundaţiilor devastatoare. Astăzi, la mai puţin de trei săptămâni de la producerea calamităţilor, locuitorii comunei Nicolae Bălcescu au din nou posibilitatea să circule peste râul Topolog datorită podului construit într-un timp record de către bravii militari de la UM 01684 Alba Iulia şi UM 01784 Râmnicu Vâlcea pe care, cu deosebită generozitate, ni i-aţi trimis în ajutor’, a spus Cîlea.

În urmă cu aproximativ o lună, podul rutier care lega satul Dosul Râului de comuna Nicolae Bălcescu a fost distrus de viitură, 150 de familii rămânând izolate.

În prima săptămână de la producerea dezastrului, militarii au reuşit să realizeze o punte pietonală. Podul rutier a fost lucrat gratuit de militari, în sarcina Consiliului Judeţean revenind achiziţionarea de materiale de construcţie. Suma alocată pentru acestea a fost de 100.000 lei. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *