Mihai Răzvan Mugescu – Omul Anului 2019, pentru judeţul Vâlcea

Evenimentul care a pus pe hartă judeţul Vâlcea, definitiv de această dată, reuşind să adune la un loc 9000 de turişti educaţi, în acelaşi timp, pe Valea Lotrului, a fost fără îndoială Festivalul de Blues de la Brezoi.

În anul 2019 acesta şi-a atins maturitatea, reuşind să fie cu adevărat un festival de gală, nume ca Beth Hart, Ana Popovic, Oscar Beton, venind pentru prima dată aici în judeţ, reuşind să dea o cu totul altă nuanţă ideii de festivaluri care s-au organizat vreodată în Vâlcea.

Mihai Răzvan Mugescu este un tânăr care de mai bine de 10 ani reuşeşte într-un club din zona de nord a municipiului să facă educaţie muzicală, aducând săptămânal artişti care cântă live. Cântă cu instrumente în aria rock, jazz, pop, blues, absolut tot ceea ce înseamnă muzică bună.

În acest oraş care nu are o tradiţie muzicală, într-un oraş care nu este un centru universitar, un oraş cuminte şi într-un judeţ moderat din punct de vedere al unei “intelighenţii”, este cu atât mai de apreciat fenomenul şi conceptul realizat de Mugescu. Una este Clujul, Timişul, Sibiul şi alta este să faci şi să reuşeşti acest lucru la Vâlcea.

Forţat spus este ca şi cum ai deschide o filială “Humanitas” în Alexandria teleormăneană şi să reuşeşti să aduni un număr constant şi decent de cititori. Asta a făcut Răzvan Mugescu la Vâlcea. Şi cu atât mai mult la Brezoi. Într-un oraş care până acum 10 ani era considerat polul sărăciei vâlcene, cunoscut prin coloniile muncitoreşti şi prostituţie.

Brezoiul este astăzi o emulaţie culturală, un oraş aflat pe harta Europei muzicale, în România el a devenit un “2 Mai” de munte şi are o altă perspectivă. Asta graţie şi unui primar, Robert Schell care nu numai că a fost receptiv al o astfel de idee dar a şi investit mult în dinamica oraşului. Şi nu în ultimul rând unei populaţii care a înţeles rapid comoara acestui festival şi l-a asumat deja şi îl valorifică din toate punctele de vedere.

Aşadar, Râmnicu Vâlcea Week îl consideră “omul anului 2019” în judeţul Vâlcea, pe Mihai Răzvan Mugescu şi cred că nu există cineva care să conteste acest aspect.

Redacţia

One comment

  • Nicolae Popa

    Da,Mugescu,da!Nu Maria Tudor,Nuica,Mutu….Un festival de bun-simt,de bun gust,cu muzica buna,oameni frumosi,civilizati….Felicitari si domnului Mugescu,dar si revistei Rm.Valcea Week pentru obiectivitate!Asteptam vesti cu privire la eveniment-organizare,invitati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *