Mihai Blejan: Dacă în acest an guvernul nu lansează proiecte ample, România se va adânci în sărăcie

Primarul Mihai Blejan își propune o redefinire a perspectivelor de dezvoltare pentru comuna Scundu, dorind să recupereze din handicapul pe care localitatea îl are față de restul comunelor vâlcene.

”Subdezvoltarea localităților din mediul rural o reprezintă îndeosebi evidenta stare a drumurilor. Atâta timp cât încă mai sunt drumuri de pământ, atât județene, cât și comunale, nu putem spera la o modernizare sau dezvoltare economică. Proiectele care așteaptă în sertarele miniștrilor vremelnici sau a secretarilor de stst prin Ministerul Dezvoltării, nu mai sunt actuale sau sunt date preferențial, funcție de culoarea politică. Trebuie ca actualul guvern să înțeleagă că dacă nu vor investi în zonele defavorizate, gradul de sărăcie se va accentua”, spune Mihai Blejan.

Edilul face o analiză a bugetului de venituri pe care localitățile vâlcene l-au avut anul trecut.

”Se vede că localitățile mari cu infrastructură au venituri. Și nu doar în zona metropolitană. Avem exemplul Orleștiului. Și la ce înseamnă infrastructura de utilități, inclusiv gazele. Cred că orice guvernant trebuie să înțeleagă acest proiect de țară. Altfel vlul de sărăcie duce la diferite extreme și diferite formule politice, foarte multe, la limita democrației. Dacă în acest an, nu vor demara ample proiecte pentru mediul rural și mai ales defavorizat, România se va diviza în două. O zonă centrată pe zone urbane și poli economici și o zonă, cea mai mare, o Românie extrem de săracă”, susție primarul din Scundu.

Printre proiectele pe care tânărul edil din Scundu le are în vedere se numără Introducerea și extinderea rețelei de utilități (apă, canalizare, gaz, electricitate) și telecomunicații  (internet), modernizarea si extinderea rețelelor de drumuri din interiorul comunei, drumurilor  comunale, judetene,  vicinale,  precum  și  a  drumurilor  agricole  și  forestiere, managementul deseurilor, consiliere agricolă,  grup de producatori (cresterea competitivitatii produselor agricole și cu precădere apicole”, spune edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *