Mihăeştiul poate deveni oricând al 12-lea oraş al judeţului

Este de departe cea mai populată comună din Vâlcea, iar după acest criteriu, cu cei aproximativ 8000 de locuitori este al 6-lea pol de aglomeraţie urbană din Vâlcea, în realitate, numărul rezidenţilor din Mihăeşti atingând cifra de 10.ooo, aducându-l pe podium..

Nu numai ca populaţie, dar şi din punct de vedere industrial, după Budeşti vorbim de cea mai industrializată comună vâlceană, având însă perspective economice destul de promiţătoare, Mihăeşti putând oferi terenuri pentru investiţii de-a lungul celor două axe rutiere de importanţă naţională DN 64 şi DN 67.

Este una şi dintre cele mai întinse comune din Vâlcea, având o dispunere de 11 km pe lungime, în bazinul subcarpatic al Vâlcii, de-a lungul firului aval al râului Govora.

Vorbim astfel de o localitate unde sunt majoritatea utilităţilor necesare calităţii vieţii, urmând ca în acest an să înceapă şi marea lucrare de canalizare în toată comună.

Localitatea are cele mai moderne unităţi şcolare, se lucrează în prezent la un mini-spital, în zona centrală, pe teritoriul localităţii se află Spitalul Judeţean de Pneumo-ftiziologie, în conacul Brătienilor. Tot aici se află şi Mănăstirea Govora, obiectiv de patrimoniu naţional. În comuna Mihăeşti se află şi izvoare sulfuroase, ferme agricole şi zootehnice.

Tot în comuna funcţionează doi retaileri în comerţ iar numărul agenţilor economici a depăşit deja 180.

Investiţiile primăriei în extinderea reţelelor de gaze a asfaltării tuturor arterelor, amenajarea centrului civic, a unui aqua park, deschiderea administraţiei spre toate tipurile de investvestiţii care să asigure standarde urbane de confort, sunt criterii care spun,. că în realitate Mihăeştiul poate rivaliza cu multe alte oraşe care au aceeastă titulatură.

„Nu, nu ne-am gândit la ideea de oraş. Vrem însă să facem totul pentru a fi o comună europeană. Să fie o destinaţie pentru toţi cei care vor să trăiască aici ca la oraş. E un adevăr că doar în ultimii ani, avem peste 1000 de familii care au venit aici şi lucrează la Râmnic. Există o migraţie puternică spre Mihăeşti, de aceea avem o demografie care creşte galopant. A trebuit ca marile companii să aibă în vedere creşterea exponenţială a populaţiei şi a nevoilor de utilităţi. Cum va arâta Mihăeştiul în următorii 5 ani? Categoric mult schimbat. O zonă de relaxare, vom insista ca odată cu canalizarea, dezvoltatorii imobiliari care doresc să construiască aici, să menţină aspectul eco, de genul Green Village. O aglomerare de tip urban ar anula tot farmecul Mihăeştiului”, spune Constantin Bărzăgeanu, edilul din Mihăeşti. , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *