Mihăeştiul, localitate aflată în continuă dezvoltare

Vorbim deja de cea mai mare localitate din Vâlcea, Mihăesti.

O comună care are orice – potenţial turistic prin zeci de izvoare minerale, sufluroase, sărate, mănăstiri de patrimoniu, biserici de zid care au învins timpul, potenţial economic, nu mai puţin de 160 de agenţi economici funcţionează pe raza comunei.

Cu populaţie care se apropie neoficial de 10.000 de locuitori, Mihăştiul devine un mic oraş, urmând ca pe viitor gradul de urbanizare al acesti zone să fie unul de tip rezidenţial.

În acest sens, Primrăia Mihăesti a demarat o serie de investiţii care îşi propune o infrastructură stradală de tip oraş, toate drumurile săteşti vor avea astfalt, rigole, fiecare zonă va avea spaţiu verde, locuri de joacă, mici părculeţe dar şi perimetre pentru investiţii.

Potrivit PUG Mihăeşti, localitate ar putea fi împărţită în două segmente: partea de vest şi nord vest ar urma să fie orientată către turism şi rezidenţial iar partea de sus către investiţii în industrie sau în mici făbricuţe. Aici s-ar urma chiar liniile geografice:
Zona turistică ar precede astfel Băile Govora şi ar merge riveran cu drumul Horezului sau antecameră la Ocnele Mari, zona industrială s-ar preta la axa industrială a Râmnicului pe culoarul DN64.

“Nu am nicio îndoială că Mihăeştiul va fi destinaţia de viitor a celor care vor să fugă de oraş, de agmeraţie şi vor să vină spre un spaţiu verde.Pentru că această localitate va fi una a ecologiei.  Dorim să ridicăm standardul de viată al locuitorilor să fim din ce în cei mai atractivi pentru cei care doresc să se mute, să lucreze, să-şi ridice o casă de vacantă aici. Dorim să facem din Mihăeşti, o zonă unică în Vâlcea”, spune Constantin Bărzăgeanu

Printre proiectele Primăriei Mihăesti se numără trasnformarea localităţii într-o staţiune agro-turistică, ridicarea la gradul de urbanizare, asfaltare a tuturor străzilor, crearea unor parcuri, inclusiv parcul cu nuferi, sprijin pentru dezvoltatori imobiliari, amemajarea peisagistică a localităţii.

În acest sens, CJ Vâlcea trebuie să caute soluţii ca drumul judeţean care străbate Mihăeştiul de la sud-est la nord-vest să îl asfalteze.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *