Mihăești poate fi numit pe drept cuvânt al 12-lea oraș al Vâlcii
Comuna Mihăesti este comsiderată al 12-lea oraș al Vâlcii iar din punct de vedere al populației, chiar al treilea pol urban. Asta implică o serie de investiții pe care administrația din Mihăești este obligată să le implementeze.
Recent, prin Anghel Saligny, comuna Mihăești a obținut aproape 14 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor care încă nu erau reabilitate, precum și un amplu proeict care prevede realizarea de trotuare și piste de biciclete pe DN 64, în zona Stupărei.
După ce în primul deceniu de după 2000, Vlădeștiul a fost targetat de cei care au dorit o casă la țară, după anul 2010, Mihăeștiul a fost optiunea orăeșnilor care au dorit să abandoneze orașul pentru mediul rural.
”A fost o creștere după 2015 și una foarte accentuată în perioada pandemiei. Cu precădere în satele de-a lungul drumului județean Băile Govora – Băbeni. Dar și pe drumul spre Horezu. Pe DN 64 însă am preferat să fie o zonă industrială, să avem acolo motorul economic al comunei. Utilitățile au fost iar un stimulent, faptul că avem rețea de gaze, că sunt proiecte care privesc extinderea, că avem ample proiecte de drumuri. Că suntem în master planul de canalizare”, susține edilul.
Utilitățile, apropierea de Râmnicu Vâlcea, dispunerea comunei în zona subcarpatică, într-un relief armonios, localitatea pe cei 11 km lungime tivuind dealurile de mijloc, în valea generoasă a Govorei, sunt criterii care au determinat această migrație a orășenilor, având cea mai mare creștere demografică din toate cele 89 de localități vâlcene.
”La această oră mai multe autorizații de locuințe deschise, avem compartimente care se mișcă rapid cu actele, autorizații, nu există timpi de așteptare, le spunem doritorilor cum sunt zonele, care sunt cele care se pretează pentru rezidență, pentru că localitatea este împărțită în zone industriale, agro-turistice cu potențial și rezidențiale. Este deja o regulă de mai bine de zece ani că localitatea este una căutată și trendul se va menține. Oamenii vor natură, vor o localitate unde să poată lucra de acasă, cei care se mută aici, sunt în mare parte segmentul tineri, cu joburi bune care fug de aglomerație, de oraș”, spune primarul Constantin Bârzăgeanu.
Edilul știe că s-au înmulțit cererile pentru utilități și asigură locuitorii că se va investi pe mai departe pentru asfaltări, extinderi de gaze și apă. Totodată, Bârzăgeanu speră ca în acest an să demareze după ani buni, Masterplanul de apă și canal și în cele din urmă, în localitate să fie intridusă rețeaua de canalizare.
În curând va fi inaugurat parcul din zona Negreni, parc finanțat prin FLAG.
În anul 1989, în august, comuna Mihăești a apărut pe lista localităților din România, o lista în se sublinia că 1 ianuarie 1991 comuna Mihăești urma să dispară din acte, în 1990, urmând să se facă delimitarea celor 3 zone care urmau să fie alocate orașelor Băbeni, Râmnicu Vâlcea respectiv Băile Govora.
Pentru Munteni(DN 64+ drumul spre Podul de fier) in trei mandate nu a facut nimic. Doar niste becuri de iluminat noaptea.