Mihăești pe locul 7 în județ, din punct de vedere economic, pe primul loc ca populație între comune

Comuna Mihăești se află pe locul 7 ca nivel economic între cele 89 de localități vâlcene, cu venituri în 2020 de peste 30 de miliarde de lei din surse proprii. Cu aceste cifre ocupă locul doi între comune, după Budești, având o uriașă resursă industrială, nu mai puțin de 180 de agenți economici își desfășoară activitatea aici, urmând ca în acest an, alte trei mari companii vor investi în Mihăești.

În schimb la nivel de populație, localitatea a depășit de mult 7.500 de locuitori oficial, neoficial, rezidenții din Mihăești fiind în jur de 1000, ceea ce duce localitatea peste mai multe orașe din județ.

De altfel numărul de locuințe noi este de câteva sute pe an, fie reabilitări de case vechi, fie noi locații, cei mai mulți locuitori fiind din Râmnicu Vâlcea, peste 1000 de râmniceni mutându-se la Mihăești. Dar sunt și locuitori din Dolj, Olt, București care au locuințe în Mihăești.

Utilitățile, apropierea de Râmnicu Vâlcea, dispunerea comunei în zona subcarpatică, într-un relief armonios, localitatea pe cei 11 km lungime tivuind dealurile de mijloc, în valea generoasă a Govorei, sunt criterii care au determinat această migrație a orășenilor, având cea mai mare creștere demografică din toate cele 89 de localități vâlcene.

”La această oră sunt zeci de șantiere de case deschise, avem compartimente care se mișcă rapid cu actele, autorizații, nu există timpi de așteptare, le spunem doritorilor cum sut zonele, care sunt cele care se pretează pentru rezidență, pentru că localitatea este împărțită în zone industriale, agro-turistice cu potențial și rezidențiale. Este deja o regulă de mai bine de zece ani că localitatea este una căutată și trendul se va menține. Oamenii vor natură, vor o localitate unde să poată lucra de acasă, cei care se mută aici, sunt în mare parte segmentul tineri, cu joburi bune care fug de aglomerație, de oraș”, spune primarul Constantin Bârzăgeanu.

În anul 1989, comuna Mihăești era din una din cele mai sărace comune vâlcene, care se confrunta cu un fenomen masiv al depopulării și care era propusă pentru desființare, localitatea urmând să fie împărțită între orașele Băile Govora, Băbeni ș Râmnicu Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *