Mihăești este comuna în care s-au mutat peste 3000 de orășeni în ultimii ani

Din acest punct de vedere, este localitatea care a atras cei mai mulți orășeni în ultimii ani, peste 3.100 ducând numărul populației din Mihăești la 10.000 de locuitori. Este de altfel localitatea din arealul metropolitan care are cel mai ridicat nivel de creștere demografică dar și de dezvoltare industrială.

”Asta și din cauza faptului că localitatea este situată pe două drumuri naționale importante dar și că ne învecinăm cu 4 orașe, din care două sunt stațiuni. Suntem localitatea rurală cea mai mare din județ cu o rețea de drumuri și de zone care se pretează la dezvoltări imobiliare. Din punctul nostru de vede, potențialul imobiliar este abia la început, nu sunt șanse însă de aglomerație de a deveni oraș dormitor, asta și pentru că avem normative severe în construcție. Scopul nostru este de a avea o dezvoltare de locuințe unifamiliale. Încă nu vorbim de blocuri. Mihăeștiul este căutat și pentru cadrul natural, unul foarte frumos, aproape de Râmnicu Vâlcea și acela încercăm să-l păstrăm”, spune primarul Constantin Bârzăgeanu.

Acesta spune că alți investitori vor dezvolta în acest noi afaceri, în zona industrială, riverană DN 64, acolo unde treptat crește un parc industrial.

”Mihăeștiul nu are șomaj, populația care s-a mutat aici face parte din categoria mijlocie și așadar are alte pretenții în ceea ce privește infrastructura. Mihăeștiul dezvoltă așadar un alt tip de populație, din fericire, una tânără care este în creștere și asta oferă o altă perspectivă pentru comuna noastră”, mai adaugă edilul din Mihăești.

Comuna Mihăești se află la 15 km de Râmnicu Vâlcea, în vecinătatea orașelor Govora, Ocnele Mari și Băbeni, este traversat de DN 64 Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, DN 67 Râmnicu Vâlcea – Horezu și numără peste 180 de agenți economici, cu capital român sau străin.

Este una şi dintre cele mai întinse comune din Vâlcea, având o dispunere de 11 km pe lungime, în bazinul subcarpatic al Vâlcii, de-a lungul firului aval al râului Govora.

Vorbim astfel de o localitate unde sunt majoritatea utilităţilor necesare calităţii vieţii, urmând ca în acest an să înceapă şi marea lucrare de canalizare în toată comună.

Localitatea are cele mai moderne unităţi şcolare, se lucrează în prezent la un mini-spital, în zona centrală, pe teritoriul localităţii se află Spitalul Judeţean de Pneumo-ftiziologie, în conacul Brătienilor. Tot aici se află şi Mănăstirea Govora, obiectiv de patrimoniu naţional. În comuna Mihăeşti se află şi izvoare sulfuroase, ferme agricole şi zootehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *