Mihăeşti a urcat pe primul loc în topul achiziţiilor de terenuri pentru case şi investiţii industriale, în judeţul Vâlcea

După ce ani buni, comunele Vlădeşti şi Bujoreni şi-au disputat supremaţia în topul imobiliarelor, din 2019, comuna Mihăeşti a devenit noua destinaţie a celor care doresc să se mute „la ţară”

Astfel anul trecut au fost peste 100 de tranzacţii încheiate iar primăria a eliberat zeci de autorizaţii de contrucţii pentru case, înregistrând o creştere raportată la celelalte două comune menţionate, unde a existat o stagnare.

Accesul la utilităţi, în spcial la gaze naturale, relativa izolare faţă de căile principale de transport dar un timp de maxim 20 de minute de legătură cu Râmnicu Vâlcea au fost printre criteriile ce i.au determinat pe mulţi cetăţeni să opteze pentru această comună.

Aşezarea geografică, preţurile acceptabile la terenuri şi case, prezenţa retailerilor din domeniul alimentar, gradul de curăţenie au completat seria de  motive pentru care Mihăeştiul a devenit cea mai cautată localitate.

Dar şi pentru agenţii economici comuna este una generoasă. În condiţiile în care în Râmnicu Vâlcea nu mai există terenuri de dimensiuni pentru a realiza spaţii de producţie, pentru zone industriale, comuna Mihăeşti deţine aceste terenuri şi mulţi agenţi economici au dezvoltat afaceri aici.

Ceea ce a condus la contribuţii majore pentru bugetul local, comuna fiind a doua din judeţ ca nivel de încasări.

Localitatea în prezent are o reţea de drumuri în majoritate asfaltate, urmează sistematizarea străzilor din centru care a şi început, dezvoltarea unei unităţi medicale moderne, extinderea reţelelor de gaze naturale şi, cea mai importantă, canalizarea, unde în Master Plan, localitatea este trecută la priorităţi.

Odată cu execuţia canalizării, se prevede ca în zonă să apară şi mari dezvoltatori imobiliari pentru a construi cvartale de mici blocuri.

Comuna Mihăeşti are în acte peste 7000 de locuitori, neoficial ar fi ajuns la 10.000 se întinde între trei oraşe, deţine un patrimoniu cultural impresionant, este traversată de 2 drumuri naţionale importante, are o economie care merge de la industrie până la agro-zootehnie şi se află la 10 km de Râmnicu Vâlcea.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *