Mihăeşti – 7000 de locuitori, 145 de agenţi economici, peste 1000 de nou veniţi în 5 ani

Cifra de 7000 de locuitori nu reprezintă realitatea, comuna în realitate număra peste 8.500 de locuitori, cei mai mulţi fiind cu domiciliul stabil în Râmnicu Vâlcea dar sunt deja proprietăţi cumpărate de doljeni, sibieni şi olteni.

Comuna Mihăeşti este astfel cea mai mare din judeţul Vâlcea iar avantajul gazelor şi vecinătatea cu Râmnicu Vâlcea sunt cele 2 avantaje majore, atât pentru cei care îşi cumpără sau construiesc o locuinţă cât şi pentru cei care doresc să investească în afaceri.

Faptul că Primăria Mihăeşti a investit în ultimii 3 ani în infrastructura rutieră, în extinderea reţelelor de gaze este un factor bun care stimulează această migraţie spre cea mai mare localitate rurală din judeţ.

“În acest an vor continua investiţiile în infrastructura de drumuri, mergem în paralel cu extinderea reţelelor de gaze, iluminat public, şcoli moderne, o unitate sanitară model. Mihăeştiul trebuie gândit pentru următorii 10 ani, nu pentru acum. De aceea privim infuzia de capital şi de resursă umană din ultimii ani şi încercăm o prognoză. Este clar că suntem o destinaţie aleasă pentru investiţii şi locuinţe. Nu vrem să fie un amestec însă. Zona riverană DN 64 este pentru industrie şi anumite locuri de pe DN 67, restul este clar pentru zona locuibilă”, spune primarul Constantin Bârzăgeanu.

Una din cele mai dificile intersecţii cea care leagă Strada Pincipală de DN 64 (Râmnicu Vâlcea – Horezu) şi care va fi reamenajată în acest an, printr-un sens giratoriu, pentru că în orele de vârf se produc mai multe accidente.

“Dimineaţa, la prânz şi la amiază cei care fac naveta spre şi dinspre Mihăeşti se confruntă cu acest trafic infernal. Au durat foarte mult avizele. Avem certitudinea că în acest an vom avea cele 2 sensuri giratorii, cel de la Plute şi cel de la Govora”, spune Bărzgeanu.

Iar dacă mai amintim şi faptul că la Mihăeşti se află Conacul Vintilă Brătianu, Mănăstirea Govora, zeci de izvoare cu ape sulfuroase, puteam argumenta că Mihăeştiul este cu adevărat un cartier rezidenţial pentru cei care doresc să se mute la ţară dar în confort de oraş.

Liviu POPESCU

One comment

  • Mihai Nicolae

    Mai sunt multe,foarte multe de făcut. Sunt multe străzi pe care oamenii abia le mai străbat din cauza noroiului când plouă și ar trebui asfaltate sau măcar pietruite;pe unele străzi,apa și gazele s-au oprit până la jumătatea distanței,nu până la capătul ztrăzii și,apoi,canalizarea lipsește cu desăvârșire.;șanțurile,rigolele,trotuarele sunt neamenajate în cea mai mare parte…S-au făcut și lucruri bune,promisiunile au fost și sunt mari,așteptăm transpunerea lor în fapte.Știu că este greu dar la fiecare an electoral ni se fac promisiuni gen: anul viitor (sau ăsta),în mod sigur vom face! Încă mai așteptăm…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *