Medicul chirurg vâlcean George Craioveanu, din Scundu, face minuni la Spitalul Judeţean din Slatina

Primarul Dumitru Blejan povesteşte cu mândrie despre „fiii satului” care fac cinste României, acolo unde lucrează.

„Citesc cu plăcere articole despre oamenii noştri despre copiii noştri de aici de la Scundu. Şi mai ales că îl ştiu pe George, de când era mic, un elev cu rezultate de excepţie la şcoală, educat de o familie de bază a societăţii. Faptul că, azi citim de medicul Craioveanu, un renumit chirurg, nu are cum să nu te umple de emoţie şi să nu spui, e de aici, e de al nostru. Bravo lui şi îl felicit că a ales să lucrete în România, să salveze vieţi aici”, spune edilul din Scundu.

Cazurile complexe de fracturi maxilo-faciale  la compartimentul de specialitate din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Agresiunile şi accidentele de circulaţie, multe cazuri de pacienţi cu tumori canceroase care necesită reconstrucţii la nivelul feţei sunt rezolvate la Spitalul din Olt.

Medicul specialist în chirurgie orală şi maxilo-facială, George Craioveanu, a ales în vara acestui an să lucreze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce a profesat în SUA, Germania, Italia.. La spitalul slătinean se pot face acum intervenţii chirurgicale reconstructive de fineţe, în premieră. Pacienţii se pot opera la Slatina în cazul unor traumatisme suferite sau pentru excizarea tumorilor, fiindu-le reconstruite porţiunile feţei sau ale gâtui ce au fost afectate.

Una din reuşitele sale a durat mai bine de zece ore, fiind vorba despre reconstrucţia unui segment din limbă. Cu ajutorul unor bucăţi de ţesut recoltate din alte părţi ale corpului, medicul a reconstruit limba pacientului afectată de o tumoră canceroasă.

AP

foto şi informaţii Gazeta Nouă

12 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *