Medic Sp. Colţea: Ce ne facem in cazul unei calamitati cu 2000 de victime???? Ne ia dracu pe toti!!!!

”Fac parte din gasca *spagarilor*. De regula ma emotionez greu. Noaptea trecuta a fost una fara precedent pentru mine. Am aflat destul de tarziu despre eveniment – pe la ora 1. L-am sunat pe colegul meu care era de garda la Spitalul Clinic Coltea (atentie!- spitalul clinic, NU DE URGENTA). Mi-a spus ca e o imagine de cosmar. M-am imbracat, am luat un bax de apa si in 10 minute eram la spital. Asa a fost pentru majoritatea, oamenii nu au fost chemati ci AU VENIT!! Una din asistentele noastre a venit din Voluntari, fara remuneratie, fara spaga, platindu-si taxiul din salariul ei de 1100 de lei, salariul cu care creste un copil de 15 ani. De ce? Din omenie, din empatie, din ce motiv vreti voi, sa ajute niste oameni carora li s-au topit bancnotele ‘de spaga’ in buzunar, impreuna cu buletinele.

7 victime au fost duse la Coltea. Cea mai putin grava era o fata cu arsuri pe 20% din suprafata corpului. Vi se pare putin? pentru ea au insemnat ambele brate si fata!!! Cei mai gravi erau 2 baieti cu arsuri pe 55% din suprafata corpului. Unul dintre ei a trebuit sa fie intubat, s-a pus problema unei come induse, dar, medicul anestezist s-a temut ca nu se va mai trezi asa ca a fost intubat treaz, doar cu analgezie. In terapie intensiva era un miros de fum, provenit doar din aerul expirat de cei arsi.

Absolut toti aveau fata arsa – si caile aeriene. S-au mobilizat toti medicii din sectia de chirurgie. Seful sectiei, prof. Traean Burcos, debrida si curata arsurile cot la cot cu rezidentii dumnealui. A venit personal de pe toate sectiile spitalului. Au fost 40 de cadre medicale pentru 7 victime. Atentie! cadre medicale inseamna medici, asistente, tehnicieni, infirmiere, brancardieri. Numai un imbecil isi inchipuie ca deficitul de personal este numai in randul medicilor. Deci la intrebarea – de cate cadre medicale este nevoie pentru 180 de victime? raspuns- cam de 800-1000. Cam cati sunt disponibili la ora actuala in Bucuresti? Pai cam astia am fost toti! Aoleo….pai si noi ce ne facem in cazul unei calamitati cu 2000 de victime???? Raspuns- Ne ia dracu pe toti!!!!

Bolnavii de la Coltea au fost, chipurile, bolnavi triati, cu leziuni mai putin grave. M-am gandit cu groaza la ce a fost la Floreasca sau la Arsi, etc. Femei si barbati cu fetele arse, fara par pe cap, cu ochii tumefiati si cu lacrimi de sange.

Si ce face romanul? Nimic!!!!! In seara asta carciumile sunt din nou pline in Bucuresti. Asa ca acest mesaj este pentru TINE, IMBECILULE, care te afli intr-o stare de sanatate aparenta si din acest motiv stai relaxat si nu esti preocupat. Pentru TINE, CRETINULE, care la 40 de ani si la primele semne de boala vii la doctor si spui ca vrei ‘sa te faca bine, ca tie ti-a luat 1 milion pe luna la sanatate’ – IESI LA PROTEST, IMPLICA-TE, fa ceva cu substanta, lasa dracu episodul din las fierbinti. Daca nu pentru tine fa-o pentru MA-TA, aia pe care o aduci la internare vinerea pentru ca ti se pare tie ca ultima ei basina a mirosit putin diferit, doar pentru ca vrei tu sa te duci la Predeal sa mananci plescoi in weekend. Fa-o pentru fratii tai, pentru copii tai care ies la distractie in niste locuri care in mod legal nu ar obtine autorizatie de functionare nici ca siloz.

Vesnica recunostinta ‘spagarilor’ din spitalele bucurestene! Ati dat dovada si de aceasta data de un maxim profesionalism!

EDIT: Scopul acestei postari nu este acela de a atrage recunostinta! Sper ca mesajul se va intelege corect. Ar fi bine sa nu mai bezmeticim precum mustele fara cap”, scrie medicul Cosmin Humulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *