Mateești este comuna cu cei mai mulți ”Crăciuni” din Vâlcea, toți locuitori ai unui frumos cătun

Fapt care a dus și denumirea acestui cătun Turcești – Crăciun. Aici trăiesc peste 30 de Crăciuni, mulți nu au o legătură de rudenie directă sau dacă este ea s-a pierdut undeva în urmă cu cel puțin 4 generații.
Însă acești Crăciuni, majoritatea oameni în vârstă au fost multă vreme ignorați, actualul primar Cosmin Anghlescu fiind primul care s- străduit să le facă un drum de acces spre dealul unde se află acest cătun, destul de izolat. Mai ales că drumul de acces spre acest frumos cătun, nu figura nici în patrimoniul localității.
”Câteva zeci de persoane din Turcesti au în sfârșit un drum pe care pot circula în condiții decente. Niciodată nu a făcut nimeni nimic la acest drum, iar familiile de aici au întâmpinat mereu probleme, fiind izolați de restul localității. Drumul a fost măsurat, trecut în domeniul public, pietruit cu macadam, rigole de pământ și a fost denumit “la Crăciun”, deoarce multe familii din zonă au numele de Crăciun. În sfârșit, familia Giuga Petre nu mai trebuie să care materialele cu spinarea pe jos”, spune primarul Cosmin Anghelescu.
De altfel prin PNI, edilul a depus spre reabilitare 10 km de drumuri în toate satele comunei Mateești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *