Măsuri luate de autorităţi pentru zona de nord a judeţului ce se va afla sub cod portocaliu şi galben

Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a anunţat marţi mobilizarea mai multor instituţii din judeţ pentru a fi pregătite în intervalul următor când judeţul se va afla sub avertizare de cod galben şi portocaliu.

‘Avem în vedere cele trei probleme care pot apărea – ploi, deci implicit inundaţii, aluviuni şi alunecări de teren. Adică Valea Oltului şi Valea Lotrului. Mizez pe eficientizare şi pregătirea tuturor responsabililor din zona de nord a judeţului. Dacă apare ceva în comuna Câineni să nu stăm să bâjbâim şi să căutăm responsabili. Trebuie intervenit punctual acolo unde apare problema. În acest sens, toate localităţile din Depresiunea Loviştei trebuie să aibă serviciul de permanenţă la primărie, telefoanele deschise. La 8.30, miercuri dimineaţă voi avea o şedinţă cu şefii de la ape, drumuri, poliţie, jandarmi. Vor fi echipe mixte trimise pe teren. În şedinţa de miercuri se va face un grafic cu punctele nevralgice, cu focarele alunecărilor de teren, cu podurile şi podeţele subdimensionate’, a precizat pentru AGERPRES Cornoiu.

Localităţile care vor avea serviciul de permanenţă asigurat sunt Brezoi, Mălaia, Voineasa, Racoviţa, Câineni, Titeşti, Boişoara, Perişani, toate situate în zona de nord a judeţului Vâlcea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare cod portocaliu de ploi abundente şi instabilitate atmosferică, valabilă în nouă judeţe până joi noapte.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 14 mai, ora 16,00 – 15 mai, ora 2,00, în judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local peste 60-70 l/mp.

ANM a emis luni două atenţionări cod galben de ploi însemnate şi instabilitate atmosferică valabile în 26 de judeţe începând de marţi seară.

De marţi de la ora 23,00 până miercuri la ora 12,00, opt judeţe din sud-vestul ţării vor intra sub atenţionare de vreme rea care se va extinde apoi de miercuri la prânz până joi după-amiază la ora 18,00 în 26 de judeţe.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. AGERPRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *