Măsuri anti-caniculă luate de primarul Dumbravă, în Sutești

Comuna Sutești se confruntă de două săptămâni cu temperaturi caniculare iar progonozele în privința precipitațiilor nu sunt încurajatoare.

”Este arșită, temperaturi foarte crescute și indice de umiditate ridicat care provoacă un disconfort termic. Temperaturi care nu sunt deloc în regulă pentru persoanele cardiace sau pentru vârstnici. Noi am recomandat clar persoanelor aflate în categoriile vulnerabile să evite deplasarea în orele prânzului și să stea la adăpost. Sunt de evitat și muncile agricole. Starea de sănătate a persoanelor aflate în categoriile vulnerabile va fi monitorizată. Pentru cei care însă se deplasează la instituțiile publice, am amenajat în holul primăriei o zonă de așteptare cu aer condiționat și apă potabilă”, spune primarul Alin Dumbravă

Acesta spune că are în plan forarea unui nou puț de apă pentru a suplimenta deficitul din rețeaua publică.

Din punct de vedere agricol, nu se poatet vorbi de o recoltă compromisă încă dar, dacă precipitațiile vor întârzia să apară, cultura cerealieră va avea de suferit.

Întreg județul Vâlcea se află de zile bune în zona temperaturilor caniculare, temperaturile urcând frecvent peste 35 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *