Marius Stătescu: Râmnicu Vâlcea este un oraș rezidential, nici turistic, nici de business

Ramnicu-Valcea este un oras ” de rezidential”. Din pacate, nu este un centru turistic, desi ar putea fi, nu este un oras ” de business”, nu este ideal pentru a munci pe anumite sectoare, dar este o varianta buna pentru a locui. In ultimii ani, atragem oameni ce au rezolvata problema financiara si vin la Valcea pentru a locui sau a-si creste copiii.
Daca vrem sa definim orasul altfel, ar si trebui sa ne apucam de treaba ( trebuia de mult), doar ca realitatea este aceasta. De aici si destinatiile ce le primesc , in sfarsit, unele terenuri de au stat multi ani cu boscheti pe ele. Economia de piata face ca investitiile sa se duca acolo unde piata le cere.
Personal cred ca un bloc(n.r. blocul de langa Lahovary) isi poate avea rostul acolo, cu atentie la regimul de inaltime si la alte lucruri urbanistice. Daca arhitectura lui se integreaza in zona, este in regula. Zona are enclave de cladiri istorice ( Liceul Lahovari, Primaria, cladirea Unicredit) dar si cladiri cu o arhitectura comunista tip cub cu ferestre si caciula( Univ Spiru Haret, cladirea Parchetului) sau cu arhitectura moderna- sticla ( BRD), la care se adauga si sala de sport a liceului cu accente de arhitectura industriala. Vecinatatea de est a amplasamentului in discutie, se constituie intr-una dintre cele mai apreciate zone de case din oras, deci rezidential. Este greu sa mai definim acum un stil arhitectural al zonei ce sa se resfranga spre functiunea data unei zone.
Dincolo de opinia personala a fiecaruia dintre noi, cred ca trebuie sa mai lucram la ce insemana dialog, consultare publica, arta de a asculta.

Marius Statescu, Imo Office Rm. Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *