Marian Lazăr: ZERO taxe pe salariul minim ramane o prioritate pentru USR

Zero taxe pe salariul minim, măsură anunțată de USR PLUS încă din timpul campaniei electorale, rămâne o prioritate pentru ministrul Economiei, Claudiu Nasui.

În cadrul unui interviu pentru StartupCafe, Claudiu Nasui a vorbit despre stadiul implementării acestei măsuri și domeniul în care ar putea debuta:

„Avem în coaliție agreat că, de anul viitor, începem într-un domeniu, îl pilotăm în acel domeniu și vedem cum îl extindem. Nu vă ascund că speranța mea este ca acel domeniu să fie agricultura, pentru că sunt salarii mai mici, e și un impact foarte mic, e și evaziune fiscală multă în agricultură și atunci ar ajuta. E principala măsură care ar scoate din sărăcie milioane de români și e o măsură liberală”.
Statul român trebuie să înceteze să mai fie principalul factor descurajator al muncii în România prin poverile fiscale pe care le impune pe salariile mici. Taxarea aberantă a muncii nu numai că ne gonește de pe piața muncii sau chiar din țară, ci ne ține în sărăcie. România este pe locul I în Europa la sărăcia în muncă.
Zero taxe pe salariul minim nu numai că ar încuraja activarea în piața muncii, pentru că ar face munca mai bine plătită, dar ar reduce sărăcia în muncă, ar reduce numărul românilor care pleacă să-și caute un loc de muncă peste hotare și ar crește numărul locurilor de muncă bine plătite din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *