Marian Lazăr: Vom face o.comisie de ancheta in cazul azilurilor groazei!

De când s-a făcut public cazul azilelor din judeţul Ilfov unde se comiteau atrocităţi împotriva bătrânilor vulnerabili, PSD-ul lui Marcel Ciolacu face tot posibilul să ascundă adevăraţii vinovaţi şi să îngroape adevărul. Ciolacu, Firea, Budăi, Rafila și toți oamenii puși de PSD în funcții cheie lansează perdele de fum în tentativa de a distrage atenţia publică și să scape de responsabilitatea politică.

USR este decis să meargă până la capăt şi vinovaţii să fie traşi la răspundere! Drept urmare, am depus cerere pentru înființarea unei comisii de anchetă parlamentară, care să analizeze cauzele ce au dus la apariția acestor abuzuri îngrozitoare și să stabilească ce avem de făcut, inclusiv la nivel legislativ, pentru ca astfel de orori să nu mai fie posibile în România.

Cerem lui Marcel Ciolacu și majorității PSD-PNL din conducerea Camerei Deputaților să nu blocheze înființarea comisiei și să accepte ca deputații să fie convocați în sesiune extraordinară pentru ca ancheta parlamentară să contribuie la aflarea adevărului.

Comisia de anchetă va fi împuternicită să facă audieri și să ceară autorităților și instituțiilor publice, oricăror structuri de specialitate ale statului, altor entități publice sau private, precum și cetățenilor să îi pună la dispoziție date, informații și materiale necesare pentru desfășurarea și finalizarea anchetei parlamentare.

Dată fiind gravitatea situației și necesitatea de a lua măsuri urgente ca tragedii precum cele din azilele groazei să nu se mai repete, Comisia va avea un termen de 90 zile pentru desfășurarea anchetei parlamentare, raportul rezultat urmând să fie dezbătut într-o ședință a plenului Camerei Deputaților special organizată în acest scop.

Nu trebuie să permitem PSD-PNL să îngroape adevărul dând vina pe un sistem tocmai de ele creat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *