Marian Lazăr (USR): CNAIR va colabora cu companiile românești în lucrările pe care le vor executa

Prezent la o întâlnire, la sfîrșitul săptămânii trecute, la Ocnele Mari, cu reprezentanții CNAIR, deputatul vâlcean, Marian Lazăr spune că se are în vedere valorificarea produselor românești în cadrul lucrărilor pe care compania de drumuri le va face.

”S-a discutat despre folosirea pietrei de de la Bistrița, material necesar în executarea terasamentelor. Vom luia legătura cu cei Minet, unici producători pentru geotextile din țara noastră. CNAIR nu însemană doar asfalt, înseamnă o întreagă operațiune care implică tot ce însemană un drum, terasament, drenuri, ziduri de sprijin, parapeți metalici. Toate aceste materiale pot fi achiziționate de la companii românești, ceea ce însemană o dezvoltarea pe orizontală a economiei românești. Vâlcea poate oferi mai multe astfel de materiale, companiile vâlcene fiind deja printre opțiunile CNAIR”, spune parlamentarul vâlcean.

Acesta spune că CNAIR va continua modernizarea DN 64, începută săptămâna trecută, după care va urma modenrizarea DN 7A, drum vital pentru turismul din Vâlcea.

”Și pot spune că breteaua sau modenrizarea DN 73C, legătura Râmnicului cu viitoarea autostradă este prioritar pentru Programul Operațional 2021 – 2027. Modenrizare care va implica inclusiv lărgirea carosabilului, lucrări conexe care includ drenaje, canale colectoare ape versanți. Drumurile din județul Vâlcea sunt prioritatea mea, pentru asta, în măsura în care este posibil, voi intreprinde pe lângă ministrul Drulă, toate demersurile pentru ca în Vâlcea să se circule bine pe toate drumurile”, conchide Marian Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *