Marian Lazăr: Spitalele județene pot fi modernizate pentru a asigura condiții optime actului medical

Spitalele județene pot fi modernizate pentru a asigura condiții optime actului medical
De prea mult timp, în România, sistemul de sănătate a fost supus reformei, dar toate încercările au fost sortite eșecului încă de la ideea pusă pe hârtie.
De ce?
Pentru că sistemul nostru de sănătate a fost si se află, cum, de altfel, sunt multe alte sisteme (transporturi, pensii, energie etc), într-o structură de furt, care s-a format imediat după revoluție.
Face parte dintr-un sistem în care combinația dintre politicienii corupți, funcționari puși strategic, pentru o mai ușoară scurgere a banilor, firme dubioase de echipamente medicale, abonate la banii publici, aruncați pur și simplu de CNSAS către acestea, tăcerea celor care supraviețuiesc, prin faptul că se uită în altă parte și directori de spitale instalați politic, duce la anihilarea ideii de reformă a sistemului de sănătate din România.
În spatele activității sanitare există un jurământ, uneori uitat, atunci când interesele personale primează.
De fapt, niciun spital din România nu este departe de cel din Piatra Neamț. Oricare poate deveni un al doilea, sau al treilea. Pentru că toate fac parte din acest sistem căpușat, politizat și slugărit de firmele de medicamente. Oare de ce 50% din reclamele de la televizor sunt la medicamente?
Problemele din sistemul de sănătate vor continua dacă, pe 6 Decembrie, nu vom lua atitudine să schimbăm clasa politică, pentru că asta este cauza principală.
Pe fond, trebuie să reținem că aceste spitale din România au o problemă de bază. Funcționează în clădiri proiectate prin anii 70. Proiectarea lor nu mai poate susține afluxul de pacienți și problemele secolului 21. Mai ales în aceasta perioadă, în care pandemia de Covid 19 face ravagii.
Toate aceste spitale din România, în afară de problema echipamentelor (dotări slabe în multe cazuri) nu au și nu vor putea dezvolta circuite separate între competențele de care se ocupă. Structura lor, astăzi, nu poate oferi circuite epidemiologice interne. Competențele sunt structurate pe niveluri, nu exista acces pe bază de cartelă, pentru asigurarea securității pacienților (infecții nosocomiale, raportate zero pe perioada pandemiei) nu exista sisteme de tip Sprinkler pentru stingerea incendiilor, instalațiile electrice sunt vechi (foarte greu de înlocuit pentru ca sunt zidite, ar fi mult mai ușor de înlocuit și redimensionat în caz de criză dacă ar fi fost modulare) transportul între niveluri se efectuează cu lifturi proiectate tot în anii 70, secțiile de primire a urgențelor sunt înghesuite în saloane foarte mici (o garsonieră), iar reparațiile făcute sau renumitele renovări sunt făcute doar pentru pereți (ca sa fie făcute).
Urmează patru ani fără alegeri. Alegătorii au în mâna votul. Votul pentru a renunța la reforma în sănătate sau votul pentru a reduce la tăcere și de a trimite la groapa de gunoi a istoriei actuala clasă politică.
România traversează o criză sanitară gravă, accentuată de haos administrativ, de impostură politică și de hoția generalizată, care ne-a mâncat resursele necesare modernizării.
Spitalul Județean are o diversitate mare și multe profiluri de competențe: reanimare, fizioterapie și medicină fizică, recuperare, endocrinologie, cardiologie, psihiatrie, medicină internă, chirurgie în traumatologie și urologie, boli infecțioase. Am putea spune că este, într-adevăr, un spital județean.
Dar are mare nevoie de construcția unei noi clădiri, în care să fie mutat blocul operator, sterilizarea și Secția ATI. Prin construirea acestei clădiri se pot elibera spațiile existente, Secția de Hemodializă se poate muta în locul Secției ATI iar Secția UPU se poate extinde, pentru că acum este subdimensionată, în raport cu volumul de pacienți. Necesară este si înființarea de noi subunități de ambulanță, în zonele unde timpii de așteptare sunt ridicați (Băbeni și Perișani).
Toate acestea se pot realiza și, deși investițiile și administrarea SJU Vâlcea țin de Consiliul Județean, mă angajez, ca parlamentar, să ajut la obținerea finanțării, a fondurilor necesare extinderii și modernizării, precum și la amendarea Legii Sănătății, în sensul îmbunătățirii în mod semnificativ a calității și numărului de servicii oferite.
Prin angajamentul numărul nouă, din Programul de guvernare al Alianței USR PLUS, vom aloca fond un miliard de euro pentru o infrastructură modernă, iar spitalele județene pot fi modernizate pentru a asigura condiții optime actului medical și pentru a asigura accesul cetățenilor la servicii de sănătate, la ei în județ.
Sunt Marian Lazăr, candidat al Alinaței USR PLUS Vâlcea pentru Camera Deputaților, în Parlamentul României.
Și tu poți susține Alianța USR PLUS, la alegerile din 6 Decembrie.
Votează candidații Alianței USR PLUS!

Citește aici angajamentele noastre și află toate măsurile pe care le propunem:
https://www.usrplus.ro/ce_ne_propunem
Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS #Romaniefarahotie #USRPLUSinParlament

Material realizat de S.C. Valcea Week SRL, comandat de Uniunea Salvați România, cod AEP 11200021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *