Marian Lazăr: Reforma pensiilor speciale trebuie începută cu tăierea pensiilor pentru parlamentari

Deputatul USR de Vâlcea, Marian Lazăr spune că obiectivele pe care le are sunt repararea legilor justiției și o reglementare a legilor electorale, care să asigure o transparență a cheltuirii banului public și o competiție corectă între partide.

Dar cel mai important proiect susșinut de Lazăr este tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, chiar dacă, vâlceanul se află la primul mandat.

”Obiectivul numarul unu ca si parlamentar USR PLUS va fi sustinerea initiativelor guvernului astfel incat sa ne asiguram ca ne tinem de planul de guvernare. Asta inseamna sprijinirea initiativelor guvernului si evaluarea atenta a amendamentelor si proiectelor venite dinspre opozitie.

Trebuie sa trecem cu bine de aceasta perioada dificila din punct de vedere economic si epidemiologic si trebuie sa oprim initiativele populiste ale PSD-ului.

Trebuie sa reparam legile justitiei intr-un dialog cu Ministerul si cu institutiiile din justitie. In plus, vom face doua comisii speciale: – o comisie pentru reforma pensiilor speciale unde trebuie inceput cu taierea pensiilor parlamentarilor – o comisie de cod electoral care trebuie sa lucreze la repararea legilor electorale astfel incat sa intarim mecanismele democratice, sa ne asiguram de o competitie corecta intre partide, sa ne asiguram ca fiecare leu cheltuit in campanii este cheltuit corect.

De asemenea In perioada urmatoare vom operartionaliza mai multe grupuri de lucru in interiorul Coalitiei pentru analiza cadrului legal pentru institutiile din subordinea parlamentului – AEP, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ, TVR, Radio Romania, AGERPRES, Avocatul Poporului, CNA, ASF”, spune Marian Lazăr.

Marian Lazăr, deputat USR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *