Marian Lazăr: ”Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost tăiate”

”Pensiile speciale pentru Parlamentari au fost eliminate. Un prim pas spre normalitate. Urmează ai restul de pensii ramase în vigoare. Precedentul exista”

Deputatul USR PLUS a subliniat că, în săptămânile şi lunile următoare, coaliţia va lupta să fie eliminate cât mai multe dintre pensiile speciale.

”Decizia nr. 458 din 2 decembrie 2003, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 24 din 13 ianuarie 2004, a statuat că “o lege nu este retroactivă atunci când modifică pentru viitor o stare de drept născută anterior şi nici atunci când suprimă producerea în viitor a efectelor unei situaţii juridice constituite sub imperiul legii vechi, pentru că în aceste cazuri legea nouă nu face altceva decât să refuze supravieţuirea legii vechi şi să reglementeze modul de acţiune în timpul următor intrării ei în vigoare, adică în domeniul ei propriu de aplicare. Nu merge atacata pt ca CCR a dat deja rezolutie. Daca era vorba de cele de cobtributivitate, da. Acela e drept castigat. Cele speciale nu. Nu se aplica retroactiv”, spune deputatul USR.

Plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri proiectul de lege al PSD privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori, după ce comisia de statut a respins cele două inițiative legislative ale PNL și USR. Cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă, proiectul PSD a fost adoptat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *