Maria Tudor, Dorina Mutu și Frații Boromiz, cetățeni de onoare ai Ramnicului

Intr-o atmosfera eleganta, vineri seara,  la Hotelul Ramada din Râmnicu Vâlcea, Maria Tudor, familia Mutu și frații Boromiz au primit titlul simbolic de “cetățeni de onoare”, distincție acordată de primarul Mircia Gutau.

“Este un titlu simbolic. Au existat multe speculații precum că acest titlu i-ar scuti de taxe și impozite. Nimic mai neadevărat, ar fi culmea, noi chiar avem nevoie de taxele dumnealor pentru buget”, a ținut să precizeze edilul Râmnicului. 

Acesta i-a felicitat pe cei trei oameni de afaceri pentru efortul lor de a se încăpățâna să investească în acest oraș, pentru că au pus judetul Vâlcea pe harta și pentru faptul că oferă peste 3000 de locuri de munca

Maria Tudor, de departe, cel mai cunoscut om de afaceri din judetul Valcea, are peste 1000 de salariați. Deține afaceri in industrie, Uzina Mecanica producând pentru export și piata internă mobilier metalic într-o fabrică complet tehnologizata. Totodată deține importante active în turismul balnear și litoralul romanesc. Iar în Ramnicu Vâlcea deține franciza lanțului hotelier Ramada. Pentru unii controversata, Maria Tudor rămâne totuși unul dintre cei mai serioși oameni de afaceri din Vâlcea iar nu putini sunt cei care au lucrat cu familia Tudor și au cuvinte de lauda pentru seriozitatea acestora. 

Dorina Mutu a reușit să facă din Annabella in brand national, extinzandu-si retailul in județele Argeș și Vâlcea dar și în municipiul București. Are un portofoliu de 70 de marketuri dar se poate lauda cu o producție proprie și o puternică industrie agro-alimentara, însemnând cultivare, procesare și comercializare. In grupul Annabella lucrează peste 1200 de salariați.

Frații Boromiz au creat deja un brand national in morărit și panificație. Produsele Boromir sunt și la export iar afacerile familiei Boromiz includ majoritatea județelor din Romania. Grupul Boromir include și active industriale, in domeniul forestier. Numărul salariaților este de peste 1100.

Toți aceștia au fost premiați de municipalitate pentru faptul că în 30 de ani au menținut Vâlcea în PIB-ul national cu o contribuție consistenta, pentru eforturile lor de a extinde afacerile, pentru faptul că au demonstrat că și antreprenorii romani produc calitate.

Cu siguranță vor exista destui care “sa conteste” activitatea acestora, dar concluzia este că putea să nu fie nimic iar Vâlcea să fie un judet extrem de sărac.

Vinovații pentru faptul că judetul nostru nu este încă in top 15 Romania, nu sunt cei de mai sus, dimpotrivă. Vinovata este mentalitatea noastră, întreprinderile de stat care au supraviețuind capusind in cârdășie cu conducerile județului, economia. Managementul defectuos al liderilor din administrație și politică, aceia care au preferat să țină pe aparate companii de stat falimentare făcând un pact mutual care a adus liniște socială pe timp scurt, o migrație masiva a forței de muncă  in afara țării și un posibil colaps industrial pe termen lung.

De aceea in seara asta nu doar cei trei meritau un premiu, ar fi trebuit să fie cel puțin 50 de antreprenori vâlceni de succes pe scena. Cei trei sunt cu atât mai mult de apreciat pentru  simplul fapt că au reușit  în mocirla socialist-economica, o mocirla care a durat cel puțin 25 de ani.

Poate că dacă erau 50 de antreprenori de succes, in seara asta, pe scena,  altul era și nivelul de salarizare in Vâlcea și nivelul PIB-ului in județ

Liviu Popescu

 

One comment

  • Geo

    Niște lichele ordinare madam Tudor și familia mutu, își bat joc de angajați si ii plătesc cu minim pe economie, rușine mare, asa ceva nu se poate îmi este rușine ca trăiesc în Râmnicu Vâlcea și sa vad cum sunt premiați hoții pentru ce?? Ca au furat?? Ca își bat joc în ultimul hal de angajați. Va veni vremea când veți plăti cu vârf și îndesat. Noi vom fi acolo sa ne bucuram de declinul lor și vom râde de aceste lichele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *