Maren Aardahl (SCM Râmnicu Vâlcea) este dură, muncitoare, cere mult de la coechipiere

Norvegianca Maren Aardahl preferă faza de apărare și spune că este întotdeauna un om de echipă pe care poți să te bazezi la SCM. 

Maren Aardahl nu iese din tiparul nordic. Înaltă, blondă, cu ochii albaștri. Contrastează prin faptul că la ea nu simți deloc răceală. Din contră. E tot timpul cu zâmbetul pe buze, gata să-ți sară în ajutor în orice moment.

Maren are 26 de ani, dar nu a apucat să joace în naționala Norvegiei. Pe un post-cheie într-o echipă de handbal, cel de pivot, Aardahl a trebuit să stea în spatele unor handbaliste de mare valoare precum Heidi Loke, Marit Malm Frafjord și, mai nou, Kari Brattset. Este țelul său însă și nu se lasă bătută. Știe că va ajune acolo unde și-a dorit. 

La început am jucat inter stânga, dar de la 21 de ani am trecut pivot. O decizie pe care am luat-o cu antrenorii mei și mă bucur că am făcut-o.
– Maren Aardahl 

Primul pas a și fost făcut în această primăvară, a fost convocată pentru un prim stagiu de pregătire alături de toate vedetele norvegiene. „Poate am mai mari șanse când se va lăsa Heidi Loke. Dar ea e un robot, când se va întâmpla asta, nu se știe”, glumește Maren. „Am văzut meciurile cu CSM București!” 

Când a primit oferta de la SCM Rm. Vâlcea de a juca în România, Maren nu a stat pe gânduri. A simțit o bună oportunitate de a crește în valoare. „Campionatul românesc e unul foarte puternic. Mi s-a părut interesant, mai ales că jucasem împotriva antrenorului nostru când el era la Dunărea Brăila. A fost și amuzant pentru că el mi-a spus atunci că am jucat bine. Nu mă așteptam ca peste ani să vină această ofertă”, spune acum norvegianca. 

Nu semnase încă în momentul în care a urmărit un meci al echipei sale cu CSM București. „Îmi doream parcă să fiu și eu acolo, pe teren, implicată. Mi-a plăcut atmosfera. Felul cum oamenii se bucurau. Și atunci am fost convinsă de drumul meu”, subliniază Maren 

Nu știa prea multe de Vâlcea. „Auzisem de istoria Oltchimului, jucasem anul trecut cu Bietigheim, în Liga Campionilor. Am trăit pe viu atmosfera de la Vâlcea. În plus, când am semnat contractul, am aflat și că Byasen a jucat cu Oltchim finala Cupei Cupelor în 2005. Eram însă prea mică atunci”, a adăugat nordica. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *