Marea Galbenă de la Laloșu. Cele mai întinse culturi de rapiță din județ

Lalosu este una dintre comunele cu care se închide la sud județul, deschizând marginea Câmpiei Române, fiind ultima localitate vâlceană răsfirată în valea largă a Oltețului.

Aici se află și cele mai întinse suprafețe cultuvate cu rapiță din județul Vâlcea, dând un colorit aparte frumoasei comune a ssudului de județ.

Este o localitate care mângâie colinele cuminți înainte de trecerea spre județul Olt, o localitate care sub administrația Ruja încearcă să repronească motoarele, să recupereze din handicapul față de restul comunele vâlcene.

O localitate unde vara este o mare de grâu, primăverile albesc corcodușii și salcâmii, o comună unde au apărut multe case noi, frumoase, semn că românul se întoarce cu drag înapoi la țară, în mijlocul naturii, aici în frumoasa vale a Oltețului.

Administrația Ruja caută soluții pentru a moderniza infrastructura din localitate, astfel a fost depus proiectul pentru 21 de km de gaze naturale.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență se dorește reabilitarea și eficientizare energetică a celor două localuri de școală din Mologești.

Iar prin  Agentia de Mediu se dorește finanțare pentru un iluminat modern cu telegestiune și leduri economice.  Iar prin Anghel Saligny, se așteaptă finanțare pentru rețeaua de canalizare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *