Marea Britanie se așteaptă la 120.000 de decese din cauza de Covid intre septembrie 2020 și iunie 2021

Dacă vă întrebați cât de tare a lovit criza asta, citiți textul de mai jos (Evening Standard, ediția de ieri). Este o analiză excelentă la zi, axată pe zona centrală a Londrei. Lipsa turiștilor, numărul mic al celor care s-au întors la muncă și nu în ultimul rând, o anumită lipsă de coerență în gândirea și aplicarea măsurilor de control din partea autorităților, au condus la un adevărat dezastru economic pentru afacerile din inima Londrei.
Restaurantele, cafenelele, teatrele, magazinele de tot felul – toate sunt extrem de afectate. Business-urile din zonă sunt dependente de turiști precum și de cei care lucrează în office-uri. Zone extrem de aglomerate în urmă cu câteva luni, sunt acum aproape pustii. Și este doar începutul.
Câțiva indicatori, ca să vă faceți o idee.
50.000 de joburi ar putea dispărea în West End (una dintre cele mai vizitate zone din centrul metropolei).
88% din populație manifestă reticență față de folosirea mijloacelor de transport în comun.
Rezervările de vacanțe au scăzut în luna iulie cu 96%.
Doar 7.000 din totalul de 120.000 de lucrători în sectorul financiar s-au întors la muncă în Canary Wharf (unul dintre districtele financiare ale Londrei).
Va fi nevoie de minim 5 ani pentru ca situația să revină la nivelul pre-lockdown.

https://www.standard.co.uk/news/london/london-economic-meltdown-revealed-investigation-a4496441.html

Hai, că o să fie bine. Un al doilea val de infectări ar putea avea ca rezultat 120.000 de decese în Marea Britanie (între septembrie 2020 și iunie 2021), în cel mai rău caz, de trei ori mai multe decât în primul. Cel puțin asta spune un raport al Academy of Medical Sciences.
Pentru cei care vă întrebați de ce trebuie purtate măștile și de ce aglomerația nu e cea mai bună idee în perioada asta, sacrificați-vă 5 minute ca să citiți textul de mai jos.
Știu, unii dintre voi credeți în continuare că treaba asta cu virusul e o conspirație, indiferent câți oameni de știință v-ar spune că avem o problemă reală. Voi știți mai bine.

https://www.standard.co.uk/news/health/worstcase-scenario-could-see-120000-coronavirus-deaths-this-winter-top-scientists-warn-a4497266.html?fbclid=IwAR1YM1COKTQ_7dd18j-pQh9O_z9cdWTl4qN5HLYkP7SYXRO6z4jzuI0XIT4

By Tavi Herta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *