Marea Britanie: Câinii poliţişti din Nottinghamshire vor beneficia de ‘pensii’

Un comisar din Marea Britanie propune ca şi câinii poliţişti să beneficieze de ‘pensii’, după ce se retrag din activitate, relatează marţi Associated Press.

Paddy Tipping, comandantul poliţiei din comitatul englez Nottinghamshire, consideră că asistenţii patrupezi ai poliţiştilor, care muncesc din greu şi sunt recompensaţi doar cu o mângâiere pe cap, merită mai mult.

Astfel, se are în vedere crearea unui fond de pensii ”canine”, destinat ofiţerilor care îi iau acasă pe câinii poliţişti pensionaţi.

Planurile în acest sens, anunţate luni, prevăd ca aceşti ofiţeri să primească anual o sumă de până la 500 de lire sterline, timp de trei ani, bani din care urmează să fie acoperite în principal facturile vizitelor la veterinar.

O asociaţie civică a protestat imediat împotriva acestei iniţiative, care va intra în vigoare de luna viitoare şi care reprezintă o premieră în Marea Britanie.

”Fireşte că şi câinii poliţişti joacă un rol important în apărarea populaţiei şi îi ajută pe ofiţeri să-şi facă treaba, dar a le da şi pensii ar fi greu de acceptat pentru plătitorii de taxe”, a declarat directorul politic al Alianţei contribuabililor, Jonathan Isaby, citat de Express.

Iniţiativa survine într-un moment în care poliţia britanică se confruntă cu importante reduceri bugetare, pe fondul măsurilor de austeritate guvernamentale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *