Mare Ți-e Grădina Doamne: ”Votați asta băieți, pentru care suntem cercetați penal!”

Multă lume, mulți turiști care au trecut, din întâmplare în această vară prin Băile Govora, și-au pus această întrebare. ”De ce?”

De ce stațiunea seamănă cu Phenianul? Adică un hotel mai de Doamne Ajută și restul ruine, pustiu, oameni puțini pe stradă, drumurile bombaradate cu Himars americane, o albie betonată și prin care curge o zeamă secată de pârâu. Un parc care ar putea obține un trofeu la concursul ”parcul cu cele mai multe ruine din țară”. O stațiune care arată precum Mariupolul ucrainean după asediul rușilor.

De ce? Răspunsul se află la primărie. Unde, comparativ, Las Fierbinți este un documentar elegant și frumos față de realitatea din Mariupolul nostru govorean.

O să începem să povestim niște episoade care fie te amuză, fie te intrigă, fie te lasă mut, fie spui că sunt secvențe din Cascadorii Râsului…

După cum știm Primăria Băile Govora a ratat orice proiect pe Anghel Saligny, neîncadrându-se în termen pentru că (aici vom face un material separat, despre supozițiile psihanalitice ale primarului Mateescu) dar iată ce face Primăria Băile Govora, în cazul unor lucrări pe situații de urgență!

În cadrul unei ședințe ordinare, Consiliul Local Băile Govora este convocat și i se cere să voteze un punct de pe ordinea de zi. Adică, indicatorii tehnico-economice, documentația, să avizeze deci sumele pentru mai multe lucrări pe situații de urgență – drumuri, poduri,  etc.

Bun până aici, numai că deputații din legislativul local solicită executivului mai multe date despre acest lucrări, cum s-au făcut calcule, despre deviz. Adică, pe ce anume se îndreaptă votul.

Și…Șoc!

Raspunsul este unul năucitor. ”Domne, noi nu vă putem da aceste date, care țin de protecția datelor, bla bla bla, bașca, acestea sunt în faze procesuale, pe rol, pe la diferite instante!”

 

Auch! Adică Primarul propune să fie votate niste sume pentru niște lucrări dar toate sunt cercetate penal. Ce naiba să mai spui la faza asta? Că e cineva plecat de acasă? Că e dus cu pluta? ”Băieți, votați și voi asta, că oricum noi suntem cercetați penal pentru ele dar haideți și voi în rahat, alături de noi!”

Părerea noastră este că aici e nevoie de angajarea la primărie a unor persoane de specialitate, absolvenți ai Universitații Davila, cu rezidențiat pe psihiatrie, altfel, lucrurile o vor lua mai mult pe arătură.

Deci, Băile Govora este chiar Grădina lui Dumnezeu! Dar aia Mare, în care unii chiar sar gardul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *