Mare pişicher dom’ Buican! Cum îi elimină din schemă pe Pistol şi Persu!

Da, maestru deja în ale sforăriilor, Cristian Buican pregăteşte lovitura de maestru în şedinţa extraordinară (şi la propriu şi la figurat) de Consiliul Judeţean.

În ultimele zile au apărut zeci de scenarii, tabere, unii spuneau că Buican îl apără pe Persu, alţii că nu se ştie cum va fi omorât(politic) Bogdan Pistol. Până la urmă s-a aflat care e schema prin care Cristian Buican se va descotorosi şi de Persu şi de Pistol. Deci, cam aşa sună variantele pe care le vom vedea cu toţii în şedinţa de vineri.

 

Varianta 1.

Având în vedere că extraordinara de vineri a fost cerută de Dumitru Persu, vom asista la următoarea scenă. Exact în debutul scenetei, Persu va lua cuvântul şi după ce îl va plânge un pic pe Cîlea, îşi va anunţa public demisia, spunând că nu poate să lucreze în acest context şi că, pentru PSD, este mai bine să treacă în opoziţie. Locul devine astfel vacant, iar acesta trebuie ocupat, nu? Deci se va trece la nominalizarea unui vicepreşedinte în locul lui Persu. Acesta va fi un fost pedelist, sau un unperist (actual independent), deşi mai paluzibilă va fi prima variantă. Acesta va fi Bulacu sau Prală. De ce, un pedelist? Pentru că d-aia. Astfel, acesta va fi votat de noua majoritate. Pasul II, este cel în care, trebuie ca unul din cei doi vicepreşedinţi, Pistol vechiul sau noul ales (pedelistul) să preia atribuţiile de vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte. Ghici de ce trebuia un pedelist? Pentru că, cel abia votat, va fi votat cu ambele mâini de pedelişti pentru a ajunge interimar, pentru că pesediştii vor vota cu Pistol, numai aşa, să bage băţul prin gard şi să-l zgândăre pe Buican. Pasul trei, va fi propus consilierul cu atribuţii de vicepreşedinte, fie un penelist, fie un unperist.

 

Varianta 2.

Persu nu îşi dă demisia, dar fiind o şedinţă extraordinară, un consilier PNL, (de exemplu un Stănculescu) va propune ca unul din proiectele amânate anterior, cel cu revocarea lui Persu, să fie pus pe ordinea de zi. Zis şi făcut. Persu va fi revocat, evident şi apoi se trece la paşii menționați în varianta 1. Cu o mică diferenţă, poate că nu va fi un pedelsit, ci un penelist (Păsat sau Poenaru) propus în locul lui Persu şi, ulterior, interimar, iar un pedelist va ajunge pe scaunul de consilier cu atribuţii de vicepreşedinte. Deşi, trebuie mulţumit şi Gutău printr-un uneperist.

Aşadar, Buican reuşeşte perfect să-l elimine şi pe Pistol din schemă, dar şi pe Persu. Pistol va fi marginalizat, dar şi atenţionat, implicit prin această schemă, drept ciocul mic, că următorul tu eşti pe lista revocărilor.

Da, există varianta că prefectul Cornoiu să atace în contencios aceste hotârâri. O poate face, dar imediat, Cornoiu ar fi taxat de Buican pentru gest, tocmai pentru că lasă Consiliul Judeţean fără conducere, mai ales că, el, prefectul, a cerut de urgenţă numirea unui interimar la conducerea acestui for.

Mare pişicher domn Buican, numai că deputatul PNL, oricât ar fi de bazat, a făcut-o lată zilele astea la nivel de comunicare. Buican s-a grăbit să ţipe după banii de pârtie (Transalpina Ski Resort), spunând că Vâlcov a minţit la Vâlcea acum două luni şi nu a mai dat cei 11 milioane promişi. Cert este că Buican a fost cam tras pe sfoară de consilieri, pentru că, primarul liberal din Voineasa, a declarat în presă că a primit de la Guvern prin Monitorul Oficial, suma de 35 de milioane de lei. Suma a fost dată luni, 8 decembrie, a.c., iar domnul Buican a ţipat aiurea marţi. Se numeşte că l-au cam făcut de cacao, pe liderul PNL, proprii consilieri, care nu au citit cu atenţie Monitorul Oficial.

A.P.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *