Marcel Ciolacu l-a renăscut pe Traian Băsescu: Primele tăieri de salarii și venituri după 2010 sunt făcute de guvernul PSD

O știre care a scurtcircuitat joi toată lumea medicală din România, care părea de necrezut, se confirmă.

Guvernul Ciolacu propune primele tăieri de 30% din contractele CAS pentru medicii de familie și din ambulatoriu. Este cea mai dură politică de austeritate din sănătate anunțată de un guvern după tăierile lui Băsescu din 2010.

Un șoc total, într-un an electoral, pe care cabinetul PSD-PNL are proasta inspirație de a-l propune.

Un cutremur care va paraliza, în maximum două săptămâni, activitatea medicală din România.

După ce anul trecut, în vară, au fost semnate noile contracte cu CNAS-ul, toți medicii de familie din România și-au făcut propriile proiecții bugetare – au mărit salariile personalului din cabinet, și-au deschis linii de creditare pentru aparatură, gândind că nimic rău nu se poate întâmpla.

Primele gâtuiri au apărut în luna septembrie, când medicii de familie nu au primit niciun ban. Veniturile au fost alocate abia în octombrie. Apoi a început o nouă serie de amânări lunare; de sărbători, medicii de familie au primit doar 40% din venituri. Băncile au început să sune, asistenții și-au cerut salariile.

Anul 2024 a început foarte prost în sistem. Fără bani (abia acum, zilele trecute, au fost achitate restanțele pe noiembrie (!!!) ), dar împreună cu cea mai nenorocită propunere. Ministrul Rafila și președintele CNAS au venit cu propunerea de a tăia 30% din contractele (din veniturile) medicilor de familie, de la 1 februarie 2024. Adică, va rezulta  un total sub valoarea care era anul trecut, înainte de măriri.

Prostie, cinism, gafă, nerozie?? Rafila trage, efectiv, un glonț împotriva lui Ciolacu și a propriului guvern în an electoral, cu 4 rânduri de alegeri.

Medicii din familie au în față fantoma lui Băsescu, în carne și oase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *