Mărăcine a început industrializarea comunei Galicea, sperând într-o dublare a veniturilor proprii
Doar din autorizația de construcție pentru un mare combinat de făinuri pentru animale, parte a marelui concern Provincia, primăria Galicea a obținut un sfert din veniturile proprii de anul trecut.
Deja compania a început lucrarea, prin demolarea ruinelor unui fost activ economic de până în 1989, o zonă care era insalubră și care se va transforma treptat într-un parc industrial.
”Acesta este primul pas din contruirea unui parc industrial cu câteva sute de locuri de muncă și cu investiții care vor aduce beneficii de neimaginat pentru comuna noastră, rețeaua de gaze aș da ca exemplu. Acesta este programul meu. Independență financiară”, susține primarul Florin Mărăcine.
Cu peste 1,5 milioane lei dublu față de anul trecut și cu peste 3.500 de locuitori, localitatea se află în zona comunelor aflate în curs de dezvoltare, într-un galop pentru investiții și pentru investitori.
”Tot ce vine aici și oricine vine aici și oferă locuri de muncă este bine primit. Vrem economie, vrem investitori, vrem o piață a muncii, o ofertă și creșterea nivelului de trai și a condițiilor de viață. Suntem aproape de Râmnicu Vâlcea, pe drumul Bucureștiului, avem clar niște avantaje pe care le valorificăm. Avem și proiecte turistice în afară de industrie, de agrement, în parteneriat cu Consiliul Județean și prin FLAG, proeicte care va retrasa și acest domeniu economic, mă refer la turism. Astfel putem pune în valoare și schitul Flămânda. Așadar se lucrează pe mai multe paliere la Galicea și cred eu că vom dubla în scurt timp, veniturile proprii ale localității”, susține Florin Mărăcine, edilul din Galicea.
Comuna Galicea se află la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, la interesecția a mai multor drumuri care o leagă de cele două comune industrializate Budești și Mihăești, de orașul Băbeni și de drumul Bucureștiului, prin Nicola Bălcescu. Totodată aici pleacă drumuri spre județul Olt și spre Stoilești.
Este o localitate care în ultimii ani a început să crească economic și să compună alături de celelalte comune din lunca Oltului, un pol economic important pe malul stâng al râului.