Mandat de arestare pentru români care au furat ceasuri de lux din Strasbourg

 

Un mandat european de arestare a fost emis împotriva a doi români, suspectaţi că au furat ceasuri în valoare de 230.000 de euro de la un bijutier din Strasbourg, în estul Franţei, la 27 decembrie, şi arestaţi în Austria a doua zi, a anunţat vineri justiţia franceză.
Instanţa din Nancy a deschis la sfârşitul săptămânii trecute o procedură judiciară pentru furt în bandă organizată, a precizat pentru AFP procurorul său adjunct, Gregory Weil.
Cei doi români arestaţi, în vârstă de 20 şi 22 de ani, sunt suspectaţi că aparţin unui grup de şase-opt persoane care,  la 27 decembrie, a spart în câteva minute toate vitrinele unui magazin de bijuterii din Strasbourg, furând 37 de ceasuri de lux în valoare totală de 230.000 de euro, potrivit unui anchetator.
Poliţiştii au stabilit că suspecţii au dormit în corturi, într-o pădure situată la câteva sute de metri de frontiera cu Germania, şi au identificat vehicule susceptibile a fi fost folosite de bandă.
A doua zi după furt, una din aceste maşini, înmatriculată în Bulgaria, a fost semnalată în Germania, în timp ce se îndrepta spre frontiera austriacă.
Cooperarea între poliţiştii din Strasbourg, Germania şi Austria, ajutaţi de Serviciul de cooperare tehnică internaţională şi Centrul de cooperare poliţienească şi vamală de la Kehl (Germania), a permis interceptarea autovehiculului pe o autostradă în estul Austriei, la Alland.
Ceasurile furate de la Strasbourg, precum şi un aparat de electroşocuri, au fost găsite în interiorul autovehiculului, a precizat poliţia austriacă.
Cei doi suspecţi, care neagă faptele, au fost plasaţi în arest preventiv în închisoarea de la Sankt-Polten, în estul Austriei.
“Dacă autorităţile austriece vor accepta predarea lor autorităţilor franceze, ei vor putea fi puşi sub acuzare în următoarele săptămâni”, a indicat pentru AFP o sursă apropiată de acest dosar.
“Avem de-a face cu un bandă extrem de organizată, lucru demonstrat de exemplu de fuga lor”, a adăugat aceeaşi sursă.
Potrivit poliţiei din Austria Inferioară, cei doi bărbaţi sunt de asemenea suspectaţi că au participat la o altă spargere, la 4 octombrie în Franţa. Ceasornicarul     Vacheron Constantin a fost atunci ţinta unui spectaculos furt pe prestigioasa Rue de la Paix din Paris, pentru o pradă de ceasuri de lux de peste un milion de euro.
În acest caz, cinci români au fost deja puşi sub acuzare în octombrie la Paris. Cu toţii sunt suspectaţi de apartenenţă la o bandă specializată în furturi de ceasuri de lux, care atacă de câteva luni magazine de bijuterii din Europa prin acelaşi mod de operare

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *