Mănăstirea Sf. Nicoale de la Fârtăţeşti va deveni loc de pelerinaj

Pe cea mai înaltă culme a Fârtățeștiului, unde, de jur împrejur, se vede toată Valea Cernei, străjuie elegantă și cochetă Mânăstirea Sf Nicolae. Încă de anul trecut, edificiul consacrat cultului religios a prins viață, prin stăruința primarului Nicolae Voicescu, a salariaților primăriei și a tuturor voluntarilor.

”Zona este absolut unică. Aici ne-am gândit  să avem și spaţii de cazare pentru pelerini. Vrem să dăm viaţă acestui deal. Voluntari din comuna Fartatesti, cat si salariații primăriei, au executat ultimele lucrări de construire si infrumusetare la Mănăstirea Nou Înființată Fârtățești-Schit, în prezența Preacucernicului Protopop de Dragasani,Daniel Barneata.”, spunea anul trecut primarul Nicolae Voicescu.

Lăcașul de cult beneficiază de toate utilitățile, apă, canal, iluminat. Chiliile măicuțelor sunt aranjate, mobilate, cu băi proprii, existând astfel, toate condițiile de locuit.

Acum, există deja un proiect care este depus la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru înființarea și construcția unor spații de cazare pentru pelerini, cu o capacitate de 20 de camere, dar și o sală de mese de 50 de locuri. Primarul spune că așteaptă finanțarea acestui proiect deosebit de important pentru biserică, iar după terminarea pandemiei de Coronavirus, Mânăstirea va îndeplini toate condițiile pentru pelerini din tot județul, precum și din alte zone ale țării.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *