Mălaia, ţinutul turismului total…

Mălaia a pariat pe turism şi a reuşit. Anul 2018 a venit ca un argument al potenţialului turistic al zonei, terenurile sunt căutate, noi proiecte de hanuri, de pensiuni şi restaurante încep să prindă contur.

Aceste este, potrivit primarului Gabriel Ţolea, începutul unui amplu proces de dezvoltare turistica a localităţii montane, aşezată în mijlocul Văii Lotrului, pe meridianul montan al Vâlcii, la finalul căruia, statutul de staţiune montană de interes local va veni să încoroneze „Ţara Cascadelor”

Este un parcurs greu dar de reuşita căreia se vor bucura cei care vor identifica în Vâlcea, locul preferat de vacanţe.

Administraţia Ţolea spune că aici are nevoie de sprijinul tuturor investitorilor din turism şi că o reuşită în acest sens va deschide alte oportunităţi pentru fonduri europene, altă deschidere pe plan naţional şi nu doar.

„Se construieşte, sunt noi autorizaţii, vorbim acum de o nouă pensiune şi un restaurant pe malul lacului Mălaia. Alte proiecte vizează case de vacanţă. Vin turişti străini. Amatorii de off road traversează munţii spre şi dinspre Horezu. Este un număr de turişti cum nu am văzut până în prezent. Se cumpără terenuri. Sunt proiecte de la hoteluri până la adventure park. Mălaia a apărut relativ recent pe harta turismului din România, strict legată de Valea Lotrului dar şi aducând zestrea proprie de obiective care pot genera un flux turistic în zonă”, spune primarul Gabriel Ţolea, primarul din Mălaia.

Cascada Scoruş, Cheile Latoriţei, Lacul Brădişor, Lacul Mălaia, Zona Cascadelor din Cheile Latoriţei, Fântâna Brătienilor, Biserica de Lemn din Ciunget, Peştera Laptelui, satul turistic Ciugentu şi lista este lungă, un arhipeleag de patrimoniu turistic pentru cei care vor să vină la Mălaia.

Primăria lucrează la amenajarea torenţilor şi se pregăteşte de introducerea apei în Ciunget şi Sălişte, plus continuă reabilitarea drumurilor.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *