Mălaia – Ţara Cascadelor aşteaptă un număr uriaş de turişti în această vară

Primăria din Mălaia aşteaptă un număr mare de turişti în această vară şi în acest sens, intenţionează un parteneriat cu investitorii, menit să valorifice potenţialul unic al localităţii şi la atragerea cât mai multor amatori de turism.

Pentru ca Mălaia să ajungă cunoscută dar şi consacrată ca una din cele mai căutate zone montane din România.

Un astfel de proiect ar include stabilirea unor parteneriate cu obştile, cu Romsilva, cu proprietarii de pensiuni, care să se materializeze în amenajarea unor trasee turistice, a unor locuri care să fie deja oferite dezvoltării de sate turistice.

Mălaia are un uriaş patrimoniu, atât de istorie, cât şi ca areal geografic de excepţie, cu un proiect amplu de viitor, în parteneriat cu administraţiile din Horezu şi Vaideeni, pentru realizarea şoselei de altitudine Transcăpăţânii

Cascada Scoruş, cea mai înaltă cascadă naturală din România, va beneficia de un traseu amenajat astfel încât să fie accesibil pentru mai mulţi amatori de a vedea această minune a naturii.

Consiliul Judeţean Vâlcea are, ca proiect, reabilitarea drumului spre Petrimanu, drum care străbate o zonă spectaculoasă a Cheilor Latoriţei.

Nu în ultimul rând, primăria îşi propune amenajarea montană de pe Fratoşteanu, aşteptând investitori în dezvoltarea sporturilor de iarnă.

Mălaia este localitatea care deţine cel mai mare număr de cascade din România, unele situate pe drumuri amenajate, altele în zone sălbatice. Totodată, pe teritoriul comunei se află 2 lacuri de acumulare, dar şi mai multe zone unde apar adevărate cartiere turistice – Ciungetu, Podul cu Frasini, Săliştea etc.

De la Peştera Laptelui, unde zeii s-au hrănit înainte de conduce lumea, la Cascada Scoruş, unde îngerii învaţă să zboare, sub privirile calde ale lui Dumnezeu, Malaia se termina departe, acolo unde ciobanii ardeleni, cu dor de casă, au întemeiat Săliştea. Este Podul cu Frasini, este Ciungetul, este locul unde Brătienii s-a prins în vraja muntelui şi au construit o fântână şi un aeroport, Mălaia este regina Văii Lotrului.

Cascada Scoruş, Apa Spânzurată, Cascada Latoriţei,  Cheile Latoriţei, Lacul Brădişor, Lacul Mălaia, Zona Cascadelor din Cheile Latoriţei, Fântâna Brătienilor, Biserica de Lemn din Ciunget, Peştera Laptelui şi lista este lungă, un arhipeleag de patrimoniu turistic pentru cei care vor să vină la Mălaia.

Şi nu doar atât, primăria invită toţi cei care vor să contruiască şi să investească în turism să aleagă Mălaia.

Pentru că nu există ceva mai frumos în România. Nu îl poţi defini altfel decât „ţinutul cascadelor”. Locul unde, aşa cum am mai scris, Dumnezeu a creat a 8-a zi.

Asta este Mălaia, de departe cea mai frumoasă localitate a României, născută din ruperi de ape, din pânze care şerpuiesc pe munţi, din vâltoarea cerului, având cele mai sălbatice şi mai impresionante peisaje. Este un adevărat paradis al apelor, este locul de unde nu mai vrei să pleci niciodată sau unde vrei să revii mereu şi mereu.

România frumoasă şi-a pus blazon şi a construit una din fortificaţiile cereşti chiar aici, în Mălaia, unde turismul nu are egal.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *