Mălaia, obligatoriu trebuie înscrisă pe lista vacanţelor în România

Dacă ajungeţi în comuna vâlceană Mălaia, vă propunem să vedeţi comorile acestei localităţi montane – 4 lacuri de acumulare, cea mai mare hidrocentrală din România (râuri interne) zeci de cascade, din care, ascunsă în munţi, avem Scoruşul, o cascadă impunătoare, ce sparge liniştea pădurii de brazi.

Cascada este într-un loc ascuns, în apropierea a două trasee turistice montane din Vâlcea, pe partea nordică a versantului Văleanu.

Cascada Scoruşu este emblema Vâlcii, după mulţi specialişti, ar fi cea mai înaltă din România, fiind inclusă de curând pe harta turismului din Vâlcea

“Îi aşteptăm pe turişti să vină, să îi aducem aici, să vadă ce frumuseţi avem, este numită cascada Scoruşu de pe apa Bucuresei, este o cascadă superbă, lacurile cu locuri de campare, fântâna Brătienilor, traseele de creastă. Valea Lotrului este în plină dezvoltare turistică, localitatea Mălaia are un foarte mare potenţial, obiective de vizitat, turiştii care tranzitează zona noastră merg spre Transalpina, avem foate multe pensiuni, locuri de cazare cu mâncare tradiţională, păstrăv”, a precizat primarul Gabriel Ţolea.

În zonă sunt zeci de pensiuni, cu preţuri de cazare de la 80 la 200 de lei pe noapte, Malaia fiind în curs de atestare ca staţiune turistică de nivel local.

‘De la Râmnicu Vâlcea sunt de mers 58 de kilometri, pe drumul naţional 7A.

AP

hipo.rohipo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *