Mălaia, noul El Dorado al turismului montan din România

Anul 2017, pentru Mălaia înseamnă începutul unui amplu proces la finalul căruia, va obţine şi are toate şansele să fie aşa, statutul de staţiune montană de interes local. Este un parcurs greu dar de reuşita căreia depinde dezvoltarea acestei frumoase localităţi de pe Valea Lotrului.

Administraţia Ţolea spune că aici are nevoie de sprijinul tuturor investitorilor din turism şi că o reuşită în acest sens va deschide alte oportunităţi pentru fonduri europene, altă deschidere pe plan naţional şi nu doar.

“Atestarea localităţii Mălaia drept staţiune turistică ne va aşeza altfel raportat la atragerea de fonduri şi investiţii în zonă. Pentru asta trebuie să ne unim eforturile şi să îndeplinim condiţiile pentru a ajunge la acest statut. Mălaia a apărut relativ recent pe harta turismului din România, strict legată de Valea Lotrului dar şi aducând zestrea proprie de obiective care pot genera un flux turistic în zonă”, spune Gabriel Ţolea, primarul din Mălaia.

Cascada Scoruş, Cheile Latoriţei, Lacul Brădişor, Lacul Mălaia, Zona Cascadelor din Cheile Latoriţei, Fântâna Brătienilor, Biserica de Lemn din Ciunget, Peştera Laptelui şi lista este lungă, un arhipeleag de patrimoniu turistic pentru cei care vor să vină la Mălaia.

Şi nu doar atât, primăria invită toţi cei care vor să contruiască şi să investească în turism să aleagă Mălaia.

Nu există ceva mai frumos în România. Nu îl poţi defini altfel decât „ţinutul cascadelor”. Locul unde, aşa cum am mai scris, Dumnezeu a creat a 8-a zi.

Asta este Mălaia, de departe cea mai frumoasă localitate a României, născută din ruperi de ape, din pânze care şerpuiesc pe munţi, din vâltoarea cerului, având cele mai sălbatice şi mai impresionante peisaje. Este un adevărat paradis al apelor, este locul de unde nu mai vrei vreodată să pleci sau unde vrei să revii mereu şi mereu.

România frumoasă şi-a pus blazon şi a construit una din fortificaţiile cereşti chiar aici, în Mălaia, unde turismul nu are egal.

AP

One comment

  • PLAVITU DUMITRU

    Cred că cei care investesc in turismul montan din Malaia, au mare nevoie de sprijinul autorităților locale. Până se vor găsi învestitori să construiască o Telecabina pe Valea GROTULUI , de la BARAJ la Vf. PREOTA, localnicii pot sa amenajeze trasee montane la toate punctele de interes turistic, cabane,stâne, case de vacanță ,cascade, cheile văilor incepind de la SALISTE, MALAIA si CIUNGET. Sunt Locuri de Vis pe care mulți locuitori din zonă nu le-au văzut, ce sa mai vorbim de Turiștii dornici de aventură si aer curat intr-un loc mirific din Centrul ROMANIEI..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *