Mălaia este comuna vâlceană cu cei mai mulţi turişti pe anul 2019

Ceea ce dă un mare avantaj pentru declararea localităţii drept staţiune de interes local. Proceduri la care lucrează adminitraţia Ţolea.

Astfel, potrivit datelor parţiale, pe anul 2019, în topul localităţilor rurale din Vâlcea, aflate în preferinţele turiştilor s-a situat Mălaia, comună aflată pe Valea Lotrului, la 50 de km de Râmnicu Vâlcea.

Localitatea este aşezată într-un cadru natural unic, cu nu mai puţin de 3 lacuri de acumulare, sute de casacade, dintre care una considerată cea mai înaltă din România, cu cea mai mare hidrocentrală de pe râurile din ţară, cu obiective de patrimoniu şi la polalel munţilor Fratoşteanu, străbătuţi de Transalpina.

“E drept că în ultimii ani, Mălaia înregistrează o dinamică crescută a turismului. De aceste sărbători, nu a existat loc de cazare disponibil, nici pentru Crăciun şi nici pentru Revelion, oamenii caută Ciungetu, Săliştea şi noua zonă, Podul cu Frasini. Vremea frumoasă a permis multe drumeţii şi spre cascade şi pe Valea Latoriţei. Există un nucelu al turştilor fideli care vin aici anual şi la rândul lor aceştia recomandă şi altor familii”, spune primarul Gabriel Ţolea.

Se poate vorbi de peste 2000 de turişti care au ales în 2019 comuna Mălaia şi administraţia consideră că numărul va fi depăşit în acest an, şi graţie evenimentelor de blues şi folk, evenimente culturale care au loc pe Valea Lotrului.

Plus că se aşteaptă redeschiderea Domeniului Schiabil Transalpina, când mulţi amatori de sporturi de iarnă se cazează la Mălaia.

AP

One comment

  • Gigi

    Am fost la pensiunea Ciobanelu in preajma sărbătorii naționale de 1 Decembrie! Cazare super, drumul de acces bun, personalul extrem de amabil, mese cu specific românesc, peisaj de vis, aer curat, superlativ! Minus: patronii nu găsesc in zona personal dispus sa fie angajat acolo, ei făcând impreuna cu neamurile treburile in bucatarie, curățenie, îngrijire spații anexe… Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *