Mălaia, cu peste 20 de pensiuni turistice, se consacră drept staţiunea celor 100 de cascade

Veche aşezare păstorească, strecurată în Cheile Lotrului, cu zeci de izvoare care cad în cascade de pe versanţii de la nord şi sud, Mălaia este deja o destinaţie turistică în România.

Podul cu Frasini, Sălişte, Ciunget, Mălaia sunt doar câteva din cele mai frumoase zone aflate la poalele Fratoşteanului, într-o comună cu 3 lacuri, mărginită la vest de Transalpina şi care face punte între Brezoi şi Voineasa.

Aici se află de altfel şi cea mai înaltă cascadă din România, dar şi Beuşniţa, lacul Brădişor, Mălaia şi Petrimanu, cea mai mare hidrocentrală de pe râurile interne din România, pinul de Mălaia, o specie unică în această parte de ţară.

Munţii din zonă sunt plini de stâne tradiţionale iar în acest an, alte şase pensiuni urmează a fi inaugurate.

Tot aici, legendele aurului au făcut să vină mulţi aventurieri care să sape prin peşteri după comorile pământului.

“Faptul că Mălaia este deja o destinaţie turistică căutată de turişti s-a confirmat de sărbători când toate locurile au fost ocupate, ba mai mult pensiunile au avut programe speciale. Cea mai cunoscută formaţie din localitatea Junii Mălăieni i-au încântat pe turişti cu programe de colinde şi de cântece păstoreşti, specifice acestei zone”, spune primarul Gabriel Ţolea.

Junii Mălăieni este un ansamblu folcloric format din copii şi tineri cu vârste între 7 şi 16 ani care deja a câştigat numeroase premii în ţară, la Sighet sau la Brăila.

Primarul Ţolea speră că anul 2019 va fi unul şi mai bogat în turişti, în această iarnă, pensiunile fiind deschise pentru iubitorii de schi care vin la Transalpina Ski Resort iar la vară, se aşteaptă să cazeze, iubitorii muzicii blues şi jazz care vor veni la Festivalul de la Brezoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *