Mălaia, comuna celor 3 sate agro-turistice: Săliştea, Podul cu Frasini şi Ciunget, investeste în infrastructură

Cu trei sate turistice – Săliştea, Podul cu Frasini, Ciunget, Mălaia este fanionul agro turismului vâlcean, un spectacol de munte, lacuri, cascade, tradiţii, fiind una dintre cele mai frumoase localităţi din judeţ.

Un joc de culoare, aici între Lotru şi munte, zonă unde cei care vin nu mai vor să plece, un autentic pastel care cuprinde toate cele 4 anotimpuri, Mălaia va obţine în curând statulul oficial de staţiune turistică.

Dar până atunci, edilul Gabriel Ţolea spune că mai sunt multe de făcut, investiţii care să ridice standardul de confort atât pentru localnici cât mai ales pentru cei care vin aici sau intenţionează să se mute la Mălaia.

“Ca orice localitate de munte, cu sate prinse în tot felul de văi înguste ne confruntăm cu torenţi, cu ape care strică drumurile, cu alunecări, cu căderi de bolovani şi lumea cere să facem ceva pentru a stabiliza aceste zone. Numai că nu putem interveni asupra multor zone pentru că nu sunt ale noastre terenurile. În acest sens am stabilit cu Romsilva, ca zonele unde vom interveni să treacă în administrarea noastră pentru a putea să consolidăm toţi torenţii care cauzează probleme”, spune Gabriel Ţolea

Edilul mai spune că intenţionează în 2020 să modernizeze Centrul Cultural din localitate şi să depună proiecte pentru reabilitarea şi modenrizarea drumurilor din localitate.

potrivit datelor parţiale, pe anul 2019, în topul localităţilor rurale din Vâlcea, aflate în preferinţele turiştilor s-a situat Mălaia, comună aflată pe Valea Lotrului, la 50 de km de Râmnicu Vâlcea.

Localitatea este aşezată într-un cadru natural unic, cu nu mai puţin de 3 lacuri de acumulare, sute de casacade, dintre care una considerată cea mai înaltă din România, cu cea mai mare hidrocentrală de pe râurile din ţară, cu obiective de patrimoniu şi la polalel munţilor Fratoşteanu, străbătuţi de Transalpina.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *