Mălaia, cea mai căutată comună de turiști în județul Vâlcea; edilul spune că în 2021 va fi la fel

În anul 2020, la nivelul județului Vâlcea, comuna Mălaia a fost cea mai căutată comună de turiști, pentru uriașul patrimoniu pe care îl oferă, zona geografică pitoreasca, multitudinea de pensiuni, chei, cascade, zone de campare, trasee montane.

”Nu vreau să par subiectiv dar așa este, comuna Mălaia are de toate. Are una dintre  ele mai diverse oferte de turism, plecând de la lacuri și cascade, până la una din cele mai impresionante contrucții hidroenergetice din România. Este o destinație care atrage de la an la an, turiști din toată România. Avem 4 lacuri de acumulare, avem o zonă montană superbă, avem oferte de cazare, deci Mălaia este și mă bucură faptul că statisticile o confirmă, în topul național al preferințelor”, susține primarul Gheorghe Dinculescu.

Acesta spune că strategia de dezvoltare a comunei Mălaia se bazează exact pe transformarea localității într-o stațiune balneară pentru 4 anotimpuri.

”Mă refer la punerea în valoare a aerosolilor, avem în acest sens o cerere la agenția care se ocupă cu analiza aerului. Pentru că la Petrimanu sus, vrem să facem un sanatoriu și alte tipuri de clinice private pentru cei care doresc să investească. Vrem să demarăm proiecte pentru schi, dorim să punem în valoare zone care se pretează pentru circuite offroad. În același timp să avem un parc la cascadelor, se spune că aici, ar fi cele mai multe cascade din România, în afară de celebra de acum cascadă Scoruș. Nu în ultimul rând dezvoltarea accentuată a agro-turismului”, adaugă Dinculescu.

În acest sens, edilul spune că are mai multe firme de consultantă cu care colaborează pentru atragarea de fonduri europene dar că va depune și pentru finanțare guvernamentală, funcție de programele care vor fi lansate.

Mălaia este una din localitățile vâlcene de pe Valea Lotrului, pe teritoriul căreia se află 4 lacuri de acumulare, cascade, peșteri, Cheile Latoriței, hidrocentrala Ciungetu, drumul Strategica, schituri de patrimoniu. Alături de Colibița în anul 2020, Mălaia a fost una diintre cele mai vizitate localități rurale din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *