Malaia are toate șansele pentru a deveni stațiune de interes național

Dar pentru asta, susține Puiu Dinculescu, vor trebui continuate investițiile în utilități, apă, canalizare, drumuri, iluminat.

”Da, avem în medie 1000 de turiști lunar aici. Foarte bine. Există loc pentru un număr dublu de turiști. Dar noi trebuie să venim cu localitatea la standarde de confort. Pentru asta vom investi masiv în utilități, în reabilitări de drumuri. Sprijinim orice inițiativă privată pentru a ridica acest grad de confort, pentru a a dezvoltat stațiunea noastră într-una de  nivel național”, spune Dinculescu.

De altfel, la această oră, gradul de rezervare al stațiunii pentru Sărbătorile de Iarnă este aproape 90%, Mălaia, fiind în topul stațiunilor rurale din România.

Patru lacuri, două ale Lotrului și două ale Latoriței, ducând această bijuterie de comună până dincolo de nori, sus, pe Transalpina. Oferind României o localitate care țintuiește, fixeaxă Valea Lotrului, pe din două. Mălaia șade la mijlocul acestei frumoase zone, aducând spre Lotru munți, cascade, pâraie, trovanți, păsări, răcoare și rouă de sus, de la 2000 de metri.

Așa a câștigat comuna cu case mari, de-a lungul drumului principal, cu zeci de pesiuni, cu flori, brăduți, dinozauri mai nou, frasini și pini, așa și-a câștugat dreptul de a sta frumos ca un pivot turistic în Valea Lotrului.

Este comuna celor 4 lacuri imense, ultima haltă în care se mai vede Lotru, pentru că, doar la Mălaia mai apare râul Lotru la suprafață, după ce este furat la Voineasa. La Mălaia Lotru iese și apoi dispare de tot.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *