Mălaia a devenit una din cele mai căutate comune alpine din România

Cu peste 30 de pensiuni cu mai multe sate turistice – Ciungetu şi Podul cu Frasini, cu 3 lacuri, cu cascade, peşteri, Mălaia este comuna alpină cu impact uriaş pe piaţa de turism.

Dacă anii anterior, Mălaia nu era în primele 10 localităţi din Vâlcea, ca aflux de turişti, din 2019, comuna de pe Valea Lotrului se află în primele 5 iar la nivel naţional, în primele 50 de localităţi turistice.

Cu un peisaj monant similar coridoarelor alpine din Eleveţia sau Austria, cu pensiuni care proeictează specificul zonei într-un splendit descât al Văii Lotrului, Mălaia este un deget pus pe hartă de Dumnezeu. 

Sunt la ora asta peste 800 proprietari de terenuri şi case, care nu sunt localnici. Sunt nemţi şi olandezi care au fost fermecaţi de acest peisaj şi au decis că trebuie să investească aici. Într-o comună care se întinde de la Lacul Brădişor până sus, în culmea Transalpinei.

Localitatea are dinamism, se deschide pe toate axele şi în această vară a consacrat Festivalul de Folk al Munţilor, aici au loc circuite off-road, adevărate pelerinaje în ţinutul cascadelor, pentru că toate pâraiele care curg din munţi spre Lotru, merg din treaptă în treaptă.

Mălaia este frumoasă în toamnă şi iarnă, iar vara şi primăvara este un adevărat regal de poezie.

“Ce oferă Mălaia? Totul. Relaxare, drumeţie, munte, aventură, lacuri, peşteri, cascade, o artă culinară, sărbători ca în Oltenia de Nord. Oferă linişte, aer curat, o terapie pentru suflet, deschidere, căldura oamenilor. De aici se poate ajunge la Sibiu, pe drumuri de munte, se poate vedea linia de fortificaţii din Marele Război. Aici pot fi admirate stânele autentice. Mălaia se întinde din culmea Ardealului până pe Transalpina. Este un teren virgin pentru investiţii. Ce va fi Mălaia? Un pol turistic pentru România”, spune primarul Gabriel Ţolea.

Mălaia a numărat doar în acest an peste 10.000 de înnoptări şi alte sute de mii de turişti care au tranzitat zona, Transalpina se ştie, că este un obiectiv al verii pentru toţi românii din colţurile ţării.

Mălaia aşteaptă atestatul de staţiune turistică de interes local şi se poate spune că pentru sărbători, pensiunile au locurile deja antamate.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *